Skocz do zawartości
Audiomaniak

Zaskakujący soundbar TCL: TS8111 | TEST | Wzorcowe urządzenie z Dolby Atmos w cenie 899 zł!

Rekomendowane odpowiedzi

Zaskakujący soundbar TCL: TS8111 | TEST | Wzorcowe urządzenie z Dolby Atmos w cenie 899 zł!

Chiński producent elektroniki TCL ma się coraz lepiej i odnotowuje dobre wyniki finansowe, czyli rosnącą sprzedaż. Kolejną nowością od producenta w sektorze audio jest soundbar TS8111, który ma dostarczyć do naszych salonów znakomitej jakości dźwięk kinowy, nie zajmując zbyt dużo miejsca. Z nowym TCL jesteśmy w segmencie cenowym poniżej 1 000 zł, czyli niżej niż w przypadku sławnego modelu RAY-DANZ. Tym razem najnowszy model wyposażony jest w system 2.1. Sprawdzamy!

Przeczytaj całość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nie wiem czy trafiłem na model z wadą fabryczną ale mój TCL 8111 działał niepoprawnie. Po pierwsze po załączeniu telewizora włączał się soundbar ale wydawał trzaski zamiast dźwięku, pomagało zmiana źródła dźwięku na wbudowane głośniki i powrót na HDMI ARC. Druga wada to po podłączeniu do soundbara HDMI In Blu-ray LG nie przekazywał sygnału wideo do TV. Testowałem go tydzień i nie zachwycił mnie swoim dźwiękiem mimo że nie jestem wymagający. Bas był jak na soundbar bez subwoofera  przyjemny i głęboki, jednak ogólnie dźwięk był "płytki". Przed TCL miałem BOSE Solo 5 i dużo przyjemniej grał niż TCL. Soundbar oddałem i obecnie mam Harman Kardon enchant 800. Starszy model ale w przeciwieństwie do TCL Blu -ray działa na wejściu do sounbara, efekt przestrzennego dźwięku wyraźnie słychać. Dźwięk dużo bardziej przyjemny niż w TCL. Wiem że Harman to wyższa klasa, ale jednak wrażenia po TCL zostają złe. Telewizor który posiadam to LG B9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi