- 0
Sign in to follow this
Followers
0
przycinanie na zewnętrznym monitorze Samsung LC24RG50FQUXEN
Asked by
jarek198867
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
Cześć,
Jak zawsze mam dziwny przypadek, który nawet ciężko opisać. Posiadam laptop Dell G3 3579, karta graficzna GeForce GTX 1080Ti i zakupiłem zewnętrzny monitor Samsung LC24GR50FQUXEN. Zależało mi, aby zamknąć pokrywę laptopa a na monitorze pracować. Ustawiłem w opcjach zasilania, żeby nie robił nic po zamknięciu pokrywy i na początku tak było. Potem po zamknięciu pokrywy automatycznie przełącza się na wyświetlanie tylko na drugim monitorze. Po obserwacji stwierdziłem, że nie szkodzi, bo obraz jest spoko. Ale czasami mi się zdarza, że obraz na tym monitorze przycina. Np. jak minimalizuję okna to są przycinki, jak przesuwam strony internetowe, czy w Excelu również są przycinki. Jak uruchamiam laptop ponownie to jest ok. Po prostu jest różnie. Na początku jest ok, później zaczyna przycinać. Czasami jest tak, że cały czas jest ok. Próbowałem zmieniać wszystkie ustawienia i nic się nie zmieniło. Czy to wina laptopa czy monitora? Sprzęty połączone kablem HDMI. Ogólnie działa dobrze, a przycinki zdarzają się czasami. Co można jeszcze tu zrobić?