Rafał Misztal 0 Posted January 14, 2021 Witam, Posiadam telewizor LG SJ800V. Myślę teraz nad zakupem soundbara, mój wybór padł m.in. na LG SL8Y wraz z dodatkowymi głośnikami tylnymi. Pytanie tylko czy z takim zestawem (bądź co bądź ponad 3-letnim TV) usłyszę efekty jakieś efekty Atmosa (np z Netflixa). Zadałem pytanie do LG czy mój TV wspiera HDMI ARC i ATMOS ale wziąć myślą z odpowiedzią. Może tutaj szybciej otrzymam jakąś pomoc. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
pan.arnold 45 Posted January 14, 2021 Z tego co widzę ten model nie posiada kodeków Dolby Atmos, także u źródła nie wyśle sygnału do sprzętu audio. Kolejna sprawa to jeżeli chcemy usłyszeć efekt Dolby Atmos potrzeba głośników kierunkowych. Ogólnie soudbary nie mają za dużo wspólnego z dobrym audio. Jedyna polecana szczerze firma to Sonos. Chociaż sam jakbym składał 5.1 to bym zainwestował w amplituner bądź wzmacniacz i kupił do tego głośniki Definitive Technology bądź Canton. Quote Share this post Link to post Share on other sites