romangda 0 Posted January 10, 2021 (edited) Witam, zastanawiam się nad zakupem TV do 50-52 (?) cali i nie do końca wiem, na jakie marki teraz spoglądać. Moje odpowiedzi: 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3-44. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? Bezpośrednio na ekran w okresie letnim7. Jaki masz obecnie telewizor ? LG 42LF652V8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Bluetooth, Ethernet, SmartTV (niespecjalnie Android TV)9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K (konsola PS5 / VOD (Netflix)), 10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS5, dekoder Vectra, czasami laptop, soundbar, słuchawki BT11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4h12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sport, gry z konsoli, seriale/filmy VOD14. Czy zamierzasz korzystać z Internetu na ekranie telewizora ? Tak15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 50%16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami, jednakże w okresie letnim słońce będzie świeciło prosto w ekran17. Preferencje co do wielkości? 50-52 cale18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Odbijające się elementy otoczenia, słaba czerń19. Preferencje co do marki ? LG, Samsung, Sony, Panasonic20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5000 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Być może 23. Dodatkowe informacje: ważne dla mnie jest, by miejsce śrub standardu VESA były umiejscowione na środku ekranu - widziałem, że część telewizorów ma miejsce na śruby w dolnej części TV, a z powodu zabudowy nie mam możliwości instalacji takiego umiejscowienia VESA Generalnie jestem otwarty na propozycje - bardzo ważne dla mnie jest umiejscowienie śrub VESA. Edited January 10, 2021 by romangda Quote Share this post Link to post Share on other sites
pan.arnold 45 Posted January 12, 2021 W tym budżecie jest osiągalny Oled. Dlaczego śruby na środku? Jest już zawieszony wieszak? Akurat wieszak to najmniejszy problem, wszystko da się załatwić. Quote Share this post Link to post Share on other sites