Skocz do zawartości
Amazing Vines

Kupno telewizora/Opinie o TV TCL QLED 55C815

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam się nad kupnem telewizora 55 cali  do  3500zł ale średnio się znam telewizor ma przedewszystkim być do oglądania czasami do grania oczekuje od telewizora 
Obrazu
Przyzwoitego dźwięku
SmartTv Androidtv łatwość korzystania 
i Prosiłbym o wyrażenie opinii na temat telewizora Telewizor TCL QLED 55C815 czy wart swojej ceny która wynosi 2999zł może ktoś go ma lub miał. Z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, nie jestem ani, ekspertem ani doświadczonym forumowiczem ale co mogę powiedzieć na temat c815 to raczej nie polecam. Miałem co prawda 65 cali ale ten model przez 4 dni. Dobra cena w stosunku do parametrów. Niestety oddałem. Dźwięk jak na TV to bardzo przyzwoity, natomiast co najbardziej mi przeszkadzało to klatkowanie przy filmach 4K z YT. Nie na wszystkich ale występowało i nawet zdarzały się przycinki menu gdy był odtwarzany film (próbowałem różnych ustawień podczas oglądania). Sam obraz z kablówki  w HD w miarę dobry kolory w porządku, może lekko (bardzo lekko) nieostry przy odległości ok 2,5 m. Natrafiłem na Twój post szukając informacji na temat telewizora 65 cali. Może moja opinia będzie pomocna. Co prawda przy 65 calach matryca jest 100Hz a przy 55 podobno 50 Hz więc mogą być inne problemy a może mój egzemplarz był wadliwy. To jest tylko moja ocena po 4 dniach użytkowania. Teraz zastanawiałem się nad 65 nano917 ale po przeczytaniu różnych opinii chyba jednak będzie Sony XH95. Może jeszcze ktoś coś podpowie. Najlepiej kupić przez internet przetestować to na czym najbardziej zależy i albo zwrócić albo cieszyć się z oglądania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście najlepiej przetestować samemu. Do tego budżetu można dorzucić model 58PUS8535. Zobacz, ciekawa opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi