Inez TK 0 Posted December 25, 2020 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 12m2 2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m 3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć 6. Jak słońce świeci w pokoju ? Mało. Okna na wschód 7. Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam 8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Mieszany 10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Playstation 4, laptop, telewizja naziemna 11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Obojętnie 13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, formula 1 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Nie 15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Wieczorami w weekend 16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczór 17. Preferencje co do wielkości? 55 cali 18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? 19. Preferencje co do marki ? Samsung/lg ewentualnie TCL 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2000 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwoci nowego sprzętu ? Nie Część. Szukam tv do 2000 zł, najlepiej dostępnego w którejś wielkiej sieci rtv. Na pewno 55 cali, z dobrze działającym smartem. Tzn na tyle dobrze, żeby podstawowe aplikacje działały bez problemu. Myślę, że Tizen lub webos spełnia moje oczekiwania. Aczkolwiek, nie jestem zamknięta na androida. Matryca raczej VA bo znam ją z mojego monitora, z IPS nie miałam styczności, wady znam z internetu. Koleżanka ma 55tu7172 i właściwie spełniałby moje oczekiwania, ale sterowanie smartem jest stoche mało płynne. Tv jakby nie reaguje od razu, potrzebuje ok pół sekundy, żeby przejść na kartę obok. Może 55tu8002? Quote Share this post Link to post Share on other sites