Jarek Skrzypek 0 Posted December 25, 2020 Dzień dobry, Zauważyłem na swoim B9 pewną sytuację. Mam podłączona konsolę Xbox series X. Po włączeniu gry Ori i czasowej rozgrywce wyłączam konsole i wracam do TV naziemnej. Wtedy mam dziwną sytuację. W przypadku ruchu obrazu, np. ludzie, jakieś elementy obraz tak trochę dziwnie jakby przeskakiwał. Nawet nie wiem jak to opisać. Jak wyłączę TV i na chwilę i włączę ponownie to wydaje się być już ok. Dziwna sprawa, nie wiem czy gdybym grał w inne gry to tv zachowywałby się tak samo. Czy to przypadłość tej jednej gry (rozbłyski, dynamiczny obraz) czy może kwestia jakiegoś ustawienia. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi, ponieważ nie wiem nawet jak to dokładnie opisać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SlR 31 Posted December 25, 2020 A czasem jak grasz w tą grę to TV nie przepina ci się na tryb GRA (prawidłowo) a potem jak wracasz do TV naziemnej już się nie zmienia na normalny tryb ? Sprawdz jak grasz jaki masz tryb obrazu a jaki masz jak wychodzisz do TV naziemnej potem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jarek Skrzypek 0 Posted December 25, 2020 33 minuty temu, SlR napisał: A czasem jak grasz w tą grę to TV nie przepina ci się na tryb GRA (prawidłowo) a potem jak wracasz do TV naziemnej już się nie zmienia na normalny tryb ? Sprawdz jak grasz jaki masz tryb obrazu a jaki masz jak wychodzisz do TV naziemnej potem. Dziękuję za wskazówkę, sprawdzę w poniedziałek Wydaje mi się mimo wszystko, że na początku było wszystko ok, obrazem. A dopiero po jakimś czasie tak się zrobiło. Tv nie jest mocno eksploatowany. Jestem raczej niedzielnym graczem. Nawet jeśli działo się tak na naziemnej tv, to pamiętam, że włączyłem YT i tam przy teledysku było tak samo. Oczywiście zauważalne podczas ruchu, przesuwania się obraz. Takie jakby klatkowanie lub też tak, że jest osoba, przesuwa się i obraz nie przechodzi płynnie. Widać przejście, ślad te osoby, takie rwanie. Chyba jakiś filmik będę musiał nagrać Quote Share this post Link to post Share on other sites