Snajp 0 Posted December 18, 2020 Cześć wszystkim. Poszukuję telewizora max 50" do kwoty ok 2500zł. Prawie zdecydowałem się na TCL 50C715 ale poczytałem trochę opinii i ciągłych problemach z wieszaniem się, samoczynnym włączaniem, aktualizacjach że jedno naprawią to drugie zepsują. Znalazłem jeszcze Samsunga QE50Q67TAU , ale chyba on jest generalnie słabszy, ale może nie ma z nim tyle problemów co z tclem Generalnie zależy mi na ładnych kolorach, dość jasnej matrycy, a z tego co wyczytałem to ten Samsung słabo sobie radzi w słońcu. Wracając do TCL głównym winowajcą problemów jest podobno słaby procesor Realtek. Na google tv mi tak bardzo nie zależy bo mam mi boxa i mógłbym z niego korzystać, ale czy nie wyjdą jakieś kolejne kwiatki że coś nie działa. Nie lubię grzebać w sofcie, i ciągle coś zmieniać i instalować. Chciałbym raz ustawić parametry telewizora, i mieć w miarę jak za takie pieniądze dobry i bezproblemowy tv. Podsumowując nadal jestem bardziej przekonany do TCLa, wiem że na drugim forum jest bardzo lobbowany, ale chciałbym poznać opinię osób co mają ten tv kilka miesięcy i mogą wydać obiektywną opinię. Quote Share this post Link to post Share on other sites