Jump to content
  • 0
RAVKRAW

Clouding Qled Samsung qe65q75tat

Question

Witam .zakupiłem tydzień temu qleda Samsunga qe65q75 i proszę o poradę związana z  tzw.cloudingiem.czy rzeczywiście wszystkie TV LCD mają clouding ??czy mój tv nie ma tego za dużo?? Zastanawiam się nad zwrotem ale co mógłbym kupić max do 4tys 65cali??dziękuję za pomoc

20201217_203852.jpg

20201217_203830.jpg

20201217_212039.jpg

6 answers to this question

Recommended Posts

• 1
12 godzin temu, GerbaPL napisał:

Ja osobiście tym razem kupiłem Nanocella 81 po tamtym Samsungu Q70. Czerń jak to IPS, praktycznie jej nie ma (ale wcześniej miałem LG również IPS, więc nie będzie to dla mnie bolączka). Jednak clouding sporo mniejszy na szczęście niż w poprzednio kupionym przeze mnie Q70 Samsunga. Trochę walczyłem z okropnym Local Dimmingiem w LG, jednak udało mi się ogarnąć temat. 

Generalnie dopiero mam Telewizor 1 dzień ale pierwsze wrażenia są raczej pozytywne, jak zaakceptujemy fakt braku prawdziwej czerni w TV i się z tym oswoimy to jest git w tej cenie. Jak komuś mega zależy na czerni, to nie ma ucieczki jak dopłata to TV z FALD albo OLED.

Ja w końcu zostawiłem Samsunga . stwierdziłem że nie przeszkadza to aż tak bardzo przy oglądaniu tv.

• 0

Miałem to samo na tym samym modelu tylko w 55 calowej wersji. Większość modeli to ma w tym przedziale cenowym to ma. Ja swój oddałem bo mnie irytował ten clouding, i poszukam czegoś z... mniejszym cloudingiem.

• 0
1 minutę temu, koralgool napisał:

Jak chcesz nie mieć cloudingu to kup telewizor z FALD tak jak zrobiłem ja. Podczas oglądania filmów czy grania zero cloudingu

To co możesz polecić do 4tys??

• 0

Niestety telewizory z FALD są droższe. Moim zdaniem należy dopłacić. W moim Sony z FALD podczas oglądania filmów nawet z YT clouding niewystepuje 

• 0

Ja osobiście tym razem kupiłem Nanocella 81 po tamtym Samsungu Q70. Czerń jak to IPS, praktycznie jej nie ma (ale wcześniej miałem LG również IPS, więc nie będzie to dla mnie bolączka). Jednak clouding sporo mniejszy na szczęście niż w poprzednio kupionym przeze mnie Q70 Samsunga. Trochę walczyłem z okropnym Local Dimmingiem w LG, jednak udało mi się ogarnąć temat. 

Generalnie dopiero mam Telewizor 1 dzień ale pierwsze wrażenia są raczej pozytywne, jak zaakceptujemy fakt braku prawdziwej czerni w TV i się z tym oswoimy to jest git w tej cenie. Jak komuś mega zależy na czerni, to nie ma ucieczki jak dopłata to TV z FALD albo OLED.