- 0
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Witam
Nie znalazłem podobnego tematu więc pozostaje mi założyć temat i liczyć na Waszą pomoc
Zakupiłem Sony XH9505 i od samego początku widzę problem z... Wifi lub Wifi Direct i tutaj wyjaśnienie skąd taka niejednoznaczna informacja:
Telewizor gdy jest podłączony do internetu po kablu ethernet i próbuje połączyć się z siecią Wifi to mimo, iż na liście moja siec jest to nie mogę się z nią połączyć. Po pierwszej próbie dostaje informacje "Nie udało sie połączyć z siecią" zaś przy drugiej próbie i każdej następnej prosi mnie najpierw o skonfigurowanie serwera proxy (czego za pierwszym razem nie wymagał).
Następnie próbowałem mimo wszystko połączyć komputer z tv przez wifi-direct i po kliknięciu na kompie "połącz" na TV pojawia się informacja "połączono urządzenie z siecią wifi" ale po dłuższej chwili na komputerze mam informację, iż nie udało się połączyć.
Następnie zmieniłem podejście: odpiąłem kabel ethernet od tv i ponownie spróbowałem połączyć się z WIFI i tym razem poszło bez problemu. Natomiast przy próbie połączenia TV przez Wifi-direct tym razem od razu po wejściu w tą opcje dostaje info, że siec wifi jest niedostępna. Wracam do menu i faktycznie sieć jest rozłączona i po chwili łączy ponownie, ale rozłącza za każdym razem jak węjdę w Wifi-direct.
W skrócie:
kabel podłączony -> nie łączy się z wifi -> wifi direct znajduje komputer ale nie laczy sie
kabel odłączony -> łączy się z wifi -> wifi direct rozłącza sieć wifi przy próbie wejścia w tą opcje
Alternatywnie może macie do polecenia jakieś inne wygodne rozwiązanie do sparowania PC z TV głównie do oglądania filmów ale z opcją w miarę swobodnej pracy na TV jako monitorze
Z góry dziękuję za pomoc
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi