Skocz do zawartości
marasmaras

Zamiana Samsunga 55hu6900 na inny tv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowy na forum więc jak założyłem post w innym dziale proszę o wyrozumiałość i przeniesienie go tam gdzie powinien być.

Mianowice posiadam tv Samung 55hu6900 który już 3 razy miał wymieniana matrycę bo powłaziły robale i zostały. Chciałbym go wymienić na nowy 65 calowy. I tutaj robi się dylemat. Nie chcę wydawać więcej niż 4000 - 5000 zł. Oglądałem w sklepie dzisiaj kilka tv i wszystkie podobnie grały. Zwróciłem szczególna uwagę na Sony65xf9005 i Samsunga 65Q60 oraz dużo tańszego LG nie pamiętam symbolu i nie widziałem różnicy. Z tego co się doczytałem po zakupie mojego tv to niezły szmelc i gra tak sobie. I teraz najważniejsze, jeżeli obraz z mojego obecnego tv wydaje mi sie ok tylko czerń świeci na niebiesko to czy jest sens kupować Sony jak mogę tej różnicy nie zauważyć.Pokój około 20m , odległość od tv około 2.5m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

sony xf90 o niebo lepszy od hu69 - miałem 40hu6900 i te budżetówki samsunga mają słabe i "fioletowe kąty"

ale w tym sony też kąty będą słabe choć fald je tuszuje (czerń nie będzie aż tak świecić)- no ale 65 cali może też pogorszyć sytuację - powinno w kazdym razie być lepiej pod względem kątów dzieki fald

na kąty to tylko lcd z powłokami na szerokie kąty czyli chyba najtańszy i jedyny w 65 calach samsung q80r lub oled lub ips z fald (chyba lg sm9500)

w twojej sytuacji od xf90 możze być lepszy samsung q70r ma bardziej agresywwny local dimming więc czernie nie świecą

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi