Skocz do zawartości
  • 0
waski45 waski45

Lg c8 ampli yamaha rx477 brak dzwięku netflix

Pytanie

Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj:)

Problem następujący: Lg C8 podłączone do amplitunera Yamaha RX 477 przez hdmi, dziwęk leci z tv do amplitunera przez ARC. Problem jest taki, że przy netflixie (zawsze) i niektórych filmach z usb aby mieć dźwięk to na amplitunerze muszę przełączyć na jakiekolwiek inne źródło niż ustawione pod ARC i z powrotem na właściwe, wtedy mam dźwięk. Niby problem niewielki ale gdyby nie to pilota od amplitunera mógł bym schować. Nie ma tego problemu z innymi źródłami (ps4, komputer) podłączonymi do tv. Wyłączenie z prądu obu sprzętów, uruchomienie w kolejności tv a potem amplituner (albo odwrotnie;)) pomaga ale tylko do normalnego wyłączenia obu. Kabel HDMI sprawdzony, to nie jego wina.

Z góry dzięki za sugestie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
W dniu 28.03.2020 o 18:55, waski45 waski45 napisał:

Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj:)

Problem następujący: Lg C8 podłączone do amplitunera Yamaha RX 477 przez hdmi, dziwęk leci z tv do amplitunera przez ARC. Problem jest taki, że przy netflixie (zawsze) i niektórych filmach z usb aby mieć dźwięk to na amplitunerze muszę przełączyć na jakiekolwiek inne źródło niż ustawione pod ARC i z powrotem na właściwe, wtedy mam dźwięk. Niby problem niewielki ale gdyby nie to pilota od amplitunera mógł bym schować. Nie ma tego problemu z innymi źródłami (ps4, komputer) podłączonymi do tv. Wyłączenie z prądu obu sprzętów, uruchomienie w kolejności tv a potem amplituner (albo odwrotnie;)) pomaga ale tylko do normalnego wyłączenia obu. Kabel HDMI sprawdzony, to nie jego wina.

Z góry dzięki za sugestie:)

U mnie ten sam problem: 

Bluray Panasonic i dekoder C+ podpięte do Denon X1400H a ten przez ARC do 65C9. Oled nie przesyła wogole dżwieku przez ARC na kino. Jak właczam Netflixa czy inne materiałe z telewizora muszę przełączać na glosniki wewnętrzne ? Kable dobre, pomimi wielu zabiegów brak efekru? Przyłaczam się do powyższego wolania o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

U mnie trochę inny problem bo dźwięk mam ale dopiero po przełączeniu w amplitunerze na inne źródło (np. inne wejście hdmi) i powrót do tego źródła pod którym mam ustawione arc. Spróbuj odłączyć od prądu tv i ampli na ponad minutę i potem włącz jedno, po odczekaniu chwili drugie. Jak nie zadziała w jednej kolejności to spróbuj w drugiej. Ponoć coś się wtedy resetuje - u mnie się poprawia ale do wyłączenia z pilota jednego lub drugiego. Po optyku działa mi zawsze. Anyone anything? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi