Skocz do zawartości
Arkadiusz Holwek

Jaki telewizor 65/70 cali do 4500zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dobrego telewizora 65/70 cali do 4500zł.

Tydzień temu kupiłem LG 65SM8600 (i rozważam oddanie go) i jestem bardzo niezadowolony z ostrości, kolorów i czerni. Odbiera zdecydowanie gorzej niż mój 5 letni samsung 55 cali curved

Co możecie zaproponować rozsądnego. Wybrałem tego lg m. in. dlatego że przy oglądaniu pod kątem nie zmieniał kolorów, a to jest dla mnie ważne.

Edytowane przez Arkadiusz Holwek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stałem przed podobnym wyborem, wstępnie byłem nastawiony mocno na Panasonica 65GX830, ale przeglądając tv w sklepie MediaMarkt Janki, Panasonic jako jedyny odbijał wszystkie światła, sprzedawca pokazał ww. LG 65SM8600 no i w sklepie prezentował się bardzo dobrze i cena 4039 zł po sprawdzeniu w internecie okazała się 300 zł niż najniższa na ceneo. Pojechaliśmy do Euro zobaczyć co tam ciekawego mają do zaoferowania, okazało się że nic nie mają... Sprzedawca natomiast namawiał na tego LG o ile go gdzieś znajdziemy... Wróciliśmy do MM cena 4499, nie było nas około 20 minut... Pytam o co chodzi? Sprzedawca twierdził ze to widocznie kolega, bo ona nawet nie zauważył, powiedziałem że wezmę ten telewizor ale w cenie z przed 20 minut, powiedziałem że mam zdjęcie więc i tak wyjścia nie ma. Na szczęście okazało się to ostatni z ekspozycji, dostawa za tydzień. Więc nie wzięliśmy. Pojechałem do innego MM sprawdzić tego Panasonica i tam już wyglądało to dobrze, nie odbijał się cały sklep i sprzedawca namawiał na Panasonica bo ten LG to padaka, tymbardziej że zauważam różnice między czarnym a granatowym... Panasonica 65GX820 udało mi się kupić za 3850 bezpośrednio od Panasonica i w tej cenie moim zdaniem nie ma konkurencji. Obraz rewelacja, czarne jest czarne, białe jest białe. Minusem jeżeli stoi na przeciwko okna będzie matryca błyszcząca, ale po kilku minutach przestaje się to zauważać. Smart dla mnie wystarczający, design bardzo mi przypadł do gustu, klasyka bez zbędnych fajerwerków. 

Jeżeli szukasz tv z dobrymi kontami to tylko IPS, a IPS to marna czerń i kontrast.... Jak chcesz lepszej jakości obraz to tylko VA, ale tu kąty widzenia będą kulały.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory miałem UE55JU6740 . Nie wiem jaka matryca jest w tym telewizorze bo nie mogę znależć , ale kolory, ostrość czerń i kąty są bardzo zadowalające. W tym nowym LG jeszcze czerń która nie jest czarna mógłbym zaakceptować, natomiast jakość programów HD i SD jest fatalna. W 4K jeszcze jakoś sobie radzi. Dziękuje za poradę ale chyba chciałbym coś z min. 100 Hz

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi