Skocz do zawartości
darekrocznik71

Denon 2910 czy też coś z serii z końcówką 30

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam możliwość zakupu odtwarzacza DVD Denon 2910 za 2300 zł, czy miał ktoś do czynienia z tym modelem, czy dużo rózni się od modeli z 30 na końcu (1930,2930 itp).Intersuje mnie czy jest widoczna róznica od dużo tańszego modelu 1930? Skłaniam się ku temu modelowi ponieważ ma wyjście DVI, które ma mój projektor Benq.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2930 ma o (conajmniej) KLASĘ lepszy tor video. Jesli masz mozliwosc zakupu 2930 niewiele drożej - lepiej dorzucic parę groszy
Sam uzywam 2930 i przy wyswietlaczu 40" płyty DVD dobrze zremasterowane dają tyle radosci zmysłom *audio i video) ze WOGOLE nie myślę o odtwarzaczu HD

Krótko mowiąc- DOBRZE WYBRAŁEŚ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='mobor' post='42408' date='21.03.2007, 08:41 ']2930 ma o (conajmniej) KLASĘ lepszy tor video. Jesli masz mozliwosc zakupu 2930 niewiele drożej - lepiej dorzucic parę groszy
Sam uzywam 2930 i przy wyswietlaczu 40" płyty DVD dobrze zremasterowane dają tyle radosci zmysłom *audio i video) ze WOGOLE nie myślę o odtwarzaczu HD

Krótko mowiąc- DOBRZE WYBRAŁEŚ[/quote]

A za 2169 PLN możesz mieć HD DVD Toshiba E1 i zobaczysz jaka jest różnica pomiędzy czerwonym a niebieskim laserem nawet przy zwykłej płycie DVD.
pozdrawiam
kulus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak już się tak licytujecie , to Toshiba HD-E1 jest już do kupienia poniżej 400 Euro - czyli ok. 1500 pln.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeszcze jedno czy duża moze być różnica między 2910 a 2930, jak na złość 2930 nie ma wyjścia DVI, które to ma 2910, do mojego projektora to idealne rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Denon 2930 ma wyjscie HDMI, ktore bez problemu mozna podlaczyc przejsciowka do DVI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bodex- a ty ciagle, namietnie ludziom mieszasz w glowach t? swoj? marketow? Toschib? - BO JEST HADE ... CO Z TEGO ZE JEST HD ? Do muzyki wogole sie nie nadaje ! Idac tym tokiem rozumowania- zainteresowany rownie dobrze moglby wybrac odtwarzacz DVD za 200zl

Pytanie dotyczylo DENONA a nie Toschiby- badz laskaw odpowiadac rzeczowo na pytania stawiane PRECYZYJNIE
Zainteresowany nie szuka CZEGO? do ogl?dania ale pyta o KONKRETNY model Denona Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ja dzisiaj jade kupic denona 1930 , mam nadzieje ze sie na nim nie zawiode i ze obraz bedzie ok , jest kolosalna roznica pomiedzy obrazem z toshiby a denona na lcd 32 hd redy z ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
roznica bedzie tyle ze Bodex piejąc peany ku czci Toshiby zapomina dodac ze sprzet nie nadaje sie do słuchania na przyzwoitym poziomie muzyki, WOGÓLE nie umozliwia odczytu SACD, DVD-A - no i mozna zapomniec o płytach DVD nagranych w domu. A co mozna? Mozna zamawiac filmy HD (z zagranicznych sklepów) po 120zł/sztuka bez polskich napisów (pokroju Pearl Harbor, Gwiezdnych Wojen czy KingKonga) i cieszyc sie z tego ze obraz jest deczko ostrzejszy niz w DVD...
Osobiscie jestem ze swojego Denona BARDZO zadowolony. Porownywałem roznicę pomiedzy Epokoą Lodowcową2 z DVD i w 720p (z Xbox360) i z całą odpowiedzialnoscia stwierdzam ze obraz z Denona 2930 był nie gorszy - porównywałem na wlasne oczy.

Nie mam zamiaru nikogo odciagac od sprzetu HD ale zalecam dalekoposuniętą rozwagę w podejmowaniu (teraz) decyzji o zakupie sprzetu HD tzw 1st gen.... Dodatkowo ryzykujac wyrzucenie pieniedzy w błoto gdy okaze sie ze format HDDVD przegrał z BD w wojnie formatów...
DVD jeszcze nie umarł - przeciwnie- teraz swieci swoj najwiekszy sukces - technologia jest tania jak barszcz. Dostep do filmów ogromny i nieograniczony. Dlaczego mamy z tego rezygnowac w sytuacji gdy doskonałe odtwarzacze DVD są w stanie zapewnic uzytkownikowi BARDZO wysoki komfort jakościowy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie a w 2930 będzie duża róznica w jakości obrazu pomiędzy wyjściem HDMI a component, projektor mój ma wejście component i może by to wystarczało, porownywał ktoś HDMI i component w tym odtwarzaczu podłączonym do projektora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja moge sie niestety wypowiadac TYLKO o konfiguracji 2930 + 40 " LCD bo takiego tandemu obecnie uzywam
2930 daje taki obrazek ze jestem pewien iz bedziesz zadowolony ze sprzetu obojetnie jak go podłaczysz (pomijajac oczywiscie archaiczne CVBS czy S Video)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[url="http://www.allegro.pl/item177540017_kabel_hdmi_dvi_15m_hq_hdtv_pozlacane_wtyki_filtry.html"]http://www.allegro.pl/item177540017_kabel_...yki_filtry.html[/url] - czy zastosowanie takiej przejściówki nie pogorszy jakości obrazu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uzywalem podobnego kabla do podlaczenia laptopa do projektora i obraz byl bardzo dobry. Poza tym nikt nie udowodnil, ze obraz po komponencie jest gorszy niz po HDMI/DVI (moze nawet jest odwrotnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi