Skocz do zawartości
geowik

n - ciekawa aukcja na allegro

Rekomendowane odpowiedzi

[url="http://allegro.pl/item160211297__nbox_hdtv_recorder_nowy_telewizja_n_250gb.html"]http://allegro.pl/item160211297__nbox_hdtv...ja_n_250gb.html[/url]

Najciekawsze jest tekst pod zdjęciem "Dekoder mozna kupic z oplata 26 zl na miesiac za telewizje N lub z sama karta bez oplat, ale wtedy trzeba ja rozkodowac na gieldzie :) "

Hahahahahahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dobry lol. Jak ktoś coś się dowie to pisać :) Sam napisze zaraz ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właściwie to należałoby napuścić policję na kolesia bo mam wrażenie że zwycięzca licytacji w najlepszym razie może dostać paczkę z cegłą. Zwróćcie uwagę na to że zdjęcie tylnego panelu to zdjęcie zwykłego box'a a nie recordera.

UPDATE
Zdjęcie z przodu też wygląda mi na wzięte z dokumentacji "N" a nie zrobione samodzielnie. Edytowane przez Pizzojad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym tam kupil takiego dekodera na wlasnosc za pare stowek, ma sie rozumiec edukacyjnie.
Predzej niz pozniej poleci soft i wtedy zacznie sie zabawa :)

Edytowane przez subzer0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='geowik' post='36915' date='29.01.2007, 13:04 '][url="http://allegro.pl/item160211297__nbox_hdtv_recorder_nowy_telewizja_n_250gb.html"]http://allegro.pl/item160211297__nbox_hdtv...ja_n_250gb.html[/url]

Najciekawsze jest tekst pod zdjęciem "Dekoder mozna kupic z oplata 26 zl na miesiac za telewizje N lub z sama karta bez oplat, ale wtedy trzeba ja rozkodowac na gieldzie ;) "

Hahahahahahaha[/quote]

Mógł jeszcze napisać na której giełdzie! :) Bo sam bym podjechał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha więcej informacji na [url="http://www.n.pl"]www.n.pl[/url] i jak tu nie podziwiac? z tylu widac ze to nie rekorder lecz zwykły nbox.
Spoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kuba2222
Oczywiscie kupienie tego sprzetu jest nielegalne, dlatego ze wlascicielem jest N a nie jakis tam pan xxxx . Pewnie niedlugo aukcja wyleci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='kuba2222' post='36935' date='29.01.2007, 15:11 ']Oczywiscie kupienie tego sprzetu jest nielegalne, dlatego ze wlascicielem jest N a nie jakis tam pan xxxx . Pewnie niedlugo aukcja wyleci.[/quote]

A czy kupujący musi to wiedzieć? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' post='36939' date='29.01.2007, 15:27 ']A czy kupujący musi to wiedzieć? :)[/quote]

Na pewno się o tym przekona jak przyjdą do niego smutni panowie i zabiorą odbiornik.

A co do aukcji to gość powinien się zareklamować na oficjalnym forum Nki, momentalnie znalazłby nabywcę. Moderatorzy tam są wyjątkowo czujni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm gość ma konto na allegro od roku prawie więc chyba nie naciąga nikogo...no ciekawa ta aukcja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='grygiel' post='36951' date='29.01.2007, 16:23 ']hmmm gość ma konto na allegro od roku prawie więc chyba nie naciąga nikogo...no ciekawa ta aukcja :)[/quote]

Ależ skąd. Absolutnie nikogo nie naciąga sprzedając co do niego nie należy. Do tego opis co innego, zdjęcie co innego, a kupujących wysyła na giełdę żeby sobie kartę rozkodowali. Po prostu kryształowy człowiek i aukcja ;)

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chodziło mi o to że ten kto wylicytuje rzeczywiście dostanie dekoder a nie cegłe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mogę tylko domniemać... Ale pomysłowośc rodaków nie zna granic. Moja też ;-)

Zakładamy że mam do zrobienia biznes - potrzeba mi 2000 zł których nie mam. Za to kupie towar (np. smycze do komórek) za który w dłuższym okresie czasu handlując po festynach wezme ok 1000 % marży. ;-P
Skad wziąść 2000 - nie mam pracy, nie mam nic wartościowego... uhm. Wiem pożycze od Providenta - 150% na 18 miesiecy... odpada 5000 do spłaty i to już na początku trzeba miec gotówkę na ratę. Lekko licząc 275 zł po miesiacu... Nie da rady
Sprzedam dekoder ?
Policzmy - koszt aktywacji 450 zł + 2000 kara umowna... + 18 x 26 zł abonament - 2918 w sumie z czego 2000 płatne dopiero po 18 miechach jak nie dalej (wiadomo że sie odkupi taki sam za flaszkę... jest na to 18 m-cy)

Gdybam sobie. Najpewniej synuś przyszedł na mete z dekoderem co ojciec sobie kupił i przechandlował go za 20 zł - sprzedawca jest czysty bo ojciec bierze na siebie problem toć syna nie przymknie... lub dziadek ktory wykupił n-ke właśnie mija satelitę w drodze do nieba a spadkobiercy rozszabrowują to co zostało. Ich wiedza na temat umów mmoże być zadna.

Nie podejrzewajcie kogos od razu o kradziez ;-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='neg' post='36972' date='29.01.2007, 18:26 ']Mogę tylko domniemać... Ale pomysłowośc rodaków nie zna granic. Moja też ;-)

Zakładamy że mam do zrobienia biznes - potrzeba mi 2000 zł których nie mam. Za to kupie towar (np. smycze do komórek) za który w dłuższym okresie czasu handlując po festynach wezme ok 1000 % marży. ;-P
Skad wziąść 2000 - nie mam pracy, nie mam nic wartościowego... uhm. Wiem pożycze od Providenta - 150% na 18 miesiecy... odpada 5000 do spłaty i to już na początku trzeba miec gotówkę na ratę. Lekko licząc 275 zł po miesiacu... Nie da rady
Sprzedam dekoder ?
Policzmy - koszt aktywacji 450 zł + 2000 kara umowna... + 18 x 26 zł abonament - 2918 w sumie z czego 2000 płatne dopiero po 18 miechach jak nie dalej (wiadomo że sie odkupi taki sam za flaszkę... jest na to 18 m-cy)

Gdybam sobie. Najpewniej synuś przyszedł na mete z dekoderem co ojciec sobie kupił i przechandlował go za 20 zł - sprzedawca jest czysty bo ojciec bierze na siebie problem toć syna nie przymknie... lub dziadek ktory wykupił n-ke właśnie mija satelitę w drodze do nieba a spadkobiercy rozszabrowują to co zostało. Ich wiedza na temat umów mmoże być zadna.

Nie podejrzewajcie kogos od razu o kradziez ;-P[/quote]

Aleś kurcze przywalił, aż normalnie się przeraziłem tą historią, nadaje się na 58765 odcinek "Mody na Sukces" :(

Faktem jest że życie potrafi stworzyć całkiem interesujące sytuacje i to dość niewiarygodne

Sam mam do sprzedania mysz Logitecha G5 w obudowie od G7 i nie mogę się zdecydować żeby wystawić na Allegro, bo bym potrzebował z 6 stron opisu dlaczego rozbebeszyłem nowiutkiego G7 i to wersję LAN Party, przecież to taka droga mysz więc na pewno coś jest nie tak i na bank kombinuję. A co ja poradzę że mi po prostu bardziej się obudowa od starej myszki podobała, taka fajna była jak metalowa, żal się rozstać :(

Ale wracając do tematu tak czy tak można gościowi wiele zarzucić i to nie wnikając skąd ma dekoder, raz łamie regulamin, dwa oszukuje na zdjęciach, trzy ten tekst z kartą to już szkoda nawet gadać.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='SlawekR' post='36977' date='29.01.2007, 20:36 ']Aleś kurcze przywalił, aż normalnie się przeraziłem tą historią, nadaje się na 58765 odcinek "Mody na Sukces" :(
Faktem jest że życie potrafi stworzyć całkiem interesujące sytuacje i to dość niewiarygodne[/quote]

Ja na codzień pracuje z ludżmi którzy handlują na allegro towarem z niemieckich szrotów i uwierz mi że te moje żartobliwe kombinacje to pikuś przy otaczającej ich rzeczywistości ;-P
Dzieki nim nauczyłem sie czytać między wierszami w opisach aukcji - słowa mają mnóstwo znaczeń ;-)

Dzisiaj np. jeden z nich zastanawiał się czy nie przyjąć emailowej oferty markowania własnym kontem sprzedaży towarów człowieka którego na oczy nie widział - za 50 zł m-cznie...
Nie przyszło mu do głowy jak bardzo "poszukiwany" będzie po miesiącu kiedy tamten zmodyfikuje nieco taktykę. Dopiero kiedy mu wyjasniłem prawdopodobny rozwój wypadków odstapił z żalem od "50 zł za free co miesiąc".... Ilu jest takich co nie odstapi w epoce dzieci neo i dyslektyków niestety nawet człowiek z samymi pozytywami moze być zdalnie sterowana bombą ;-P
Sorry za OT o Allegro ale czasami lepiej podzielić się pewną wiedzą w miejsu w którym sam wiedzy nabywam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Pizzojad' post='36920' date='29.01.2007, 15:42 ']Właściwie to należałoby napuścić policję na kolesia bo mam wrażenie że zwycięzca licytacji w najlepszym razie może dostać paczkę z cegłą.[/quote]

A mnie się wydaje, że ta aukcja jest już monitorowana i przez n i policję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje dziwna ta aukcja, że pracownicy Allegro jeszcze jej nie usuneli!
Może ADB chce sprawdzic rynek? :P

ps: teoria spiskowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ta aukcja źle pachnie - ciekawe jak się zakończy. Edytowane przez MaBri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='MaBri' post='37058' date='30.01.2007, 12:22 ']Ta aukcja źle pachnie - ciekawe jak się zakończy.[/quote]

powinna sie szybko zakonczyc chociazby za ten dopisek z gielda.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='byczy' post='37061' date='30.01.2007, 12:49 ']powinna sie szybko zakonczyc chociazby za ten dopisek z gielda.............[/quote]

Pewnie zostanie usunięta, ale niekoniecznie szybko. Moderatorzy poszczególnych działów, z tego co mi wiadomo, to zatrudnieni do tego studenci. A oni mają teraz sesję :) więc pewnie nie mają teraz czasu na zbyt częste przeczesywanie aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='SlawekR' post='37072' date='30.01.2007, 13:30 ']Pewnie zostanie usunięta, ale niekoniecznie szybko. Moderatorzy poszczególnych działów, z tego co mi wiadomo, to zatrudnieni do tego studenci. A oni mają teraz sesję :) więc pewnie nie mają teraz czasu na zbyt częste przeczesywanie aukcji.[/quote]

hehe no tak ....
no chyba ze ktos zglosil do allegro....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co będzie jak gość powiedzmy zgubił czy ukradli mu ten dekoder, zapłacił kare umowną w n , no i jakimś sposobem odzyskał dekoder wiec chyba jest on już jego własnością tak mi się wydaje i może z nim zrobić co zechce ,tak jest czy nie? Pomijam kwestie kombinacji z giełdą... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i prosze bardzo tym razem dla odmiany N-ka bez recordera na allegro :) [url="http://www.allegro.pl/item162728301_nbox_hdtv_nowy_od_1_zl_okazja_zobacz_to_.html"]http://www.allegro.pl/item162728301_nbox_h...zobacz_to_.html[/url] oraz poniżej gość wyjaśnia czyją własnością jest dekoder
"DO SERWISU ALLEGRO:
DEKODER JEST MOJĄ WŁASNOŚCIĄ! AUKCJA NIE NARUSZA REGULAMINU ALLEGRO Z KTÓRYM JESZCZE RAZ PRZED WYSTAWIENIEM TEJ AUKCJI SIĘ ZAPOZNAŁEM. W RAZIE JAKIŚ NIŚCISŁOŚCI PROSZĘ O KONTAKT MAILOWY LUB TELEFONICZNY ZE MNĄ!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[url="http://allegro.pl/item162728301_nbox_hdtv_nowy_od_1_zl_okazja_zobacz_to_.html"]http://allegro.pl/item162728301_nbox_hdtv_...zobacz_to_.html[/url]
:P:blink:
UP:
ups nie zauważyłem że jest

Edytowane przez xlms

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi