Skocz do zawartości

Pytanie

Witam forumowiczów

Zakładam nowy temat bo chcę poruszyć kilka wątków i jestem pewien że gości takich jak ja -czyli kompletnie zielonych w temacie nowych technologii jest bez liku...stąd ten kompatybilny tytuł ....

A więc na stanie mam 40" samsung-chyba już paru nastoletni 

amplituner kina domowego- thompson- w podobnym wieku plus kolumny Onkyo

oraz gramofon Fonica GS coś tam- i tylko tego na pewno nie chcę zmieniać! plus kolekcję winyli...

Ale do adremu:

Tv staruszek nawet chodzi - mam podpięty  decoder  NC ale nic innego raczej nie da sie podłączyć i nadszedł czas na zmiany...

Chciałbym wejść w posiadanie jakiegoś ekranu 55" (celowo piszę ekranu-bo programów tv nie oglądam) na którym mógłbym oglądać YT lub Netflixa, oraz oczywiście filmy i zdjęcia z nośników zewnętrznych.

Posiadam internet z Orange FunBox 2.0 ale w innym pomieszczeniu rozumiem że sygnał wifi będzie wystarczający?

Co do dźwieku to szukać jakiegoś nowszego aplitunera czy lepiej jakiś Soundbar- choćwidzę,że cenowo to prawie to samo- a jestem raczej tradycjonalistą- no i gramofon musi być przypięty!.. ;)

Z ekranów tv to się oczywiscie wogóle nie orientuje ale forumowicze pisali tu gdzieś o takich np modelach:

Panasonic TX-58EX703E i Sony KD-55XE9305 i Sony KD-55XE7005

Przepraszam za chaotyczne pytania-ale....neolit...pomóżcie biednemu zagubionemu

ps.myślałem przez chwilę o rzutniku-ale jak wczytałem sie w temat to inna półka cenowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak neolit to się módl do słońca i wpatrując w gwiazdy, a nie w telewizor.

Nie wiem jak tam z budżetem, ale zwróć uwagę na EX750 , to przyzwoity model. Ostatnio jakieś super ceny w UK na 50" były (640F i 460F za 50EX700). Może w PL też będą go wyprzedawać w atrakcyjnych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Nie wiem ile ten model bedzie kosztował ale raczej na pewno więcej niż chcę przeznaczyć tzn około 6000

Bardziej mi zależy na podpowiedzi czego szukać aby to mi wszystko się łączyło ze sobą- obraz i dźwięk z kilku źródeł....

Edytowane przez wowa50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Za bardzo to mi nie pomogliście-ale nie dziwię się biorąc pod uwagę ilu jest tu potencjalnych nabywców -a wszyscy chcieliby aby ich w pierwszej kolejności obsłużono:)

wobec tego zawężyłem już poszukiwania i mój wybór padł na ekran 60"- 

• LG 60UJ6307  lub LG 60UH605V    -Pomóżcie mi w wyborze bo parametry mają podobne  lub wskażcie jaki model w podobnym przedziale cenowym byłby lepszy, do tego kupie  
    • Soundbar LG LAS655 a amplituner narazie poczeka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi