janek2x 0 Posted January 15, 2007 Witam !!! Odtwarzając pliki TS w PowerDVD lub używając Purevideo w Microsoft Media Player, pliki chodzą płynnie, nie widać przeskoków, jest to spowodowane tym że karta graficzna pomaga w dekodowaniu tego materiału... Jak uruchamiam poprzez VLC też jest nieźle, ale.... nie da się wgrać napisów... tysiące razy próbowałem do materiału HD wrzucić napisy w VLC po prostu nic się nie pokazywało... W MPC niestety pliki ts mi podskakują w bardziej dynamicznych scenach, no i widać przeplot, oczywiście napisy się wgrywają... Teraz moje pytanie, jak używać kodeków PowerDVD w MPC? no i które to są, bo jak użyć to wiem, tylko który to jest biblioteka w PowerDVD lub Purevideo ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
drstanley 0 Posted April 11, 2008 [quote Teraz moje pytanie, jak używać kodeków PowerDVD w MPC? no i które to są, bo jak użyć to wiem, tylko który to jest biblioteka w PowerDVD lub Purevideo ?? [/quote] Jeśli nie załadują sie samoczynnie: po uruchomieniu MediaPlayera wejść: View -> Options -> External filtres -> Add filter -> wybrać z listy "CyberlinkH.264/AVC Decoder(PDVD7.x)", ustawić jako "Prefer" i zatwierdzić. Powinno załapać. Pozdr! Quote Share this post Link to post Share on other sites
apatch 8 Posted April 11, 2008 CyberlinkH.264/AVC Decoder(PDVD7.x) do H264 (Tak jak wyżej) Cyberlink Video/SP Decoder (PDVD7) do MPEG2 Pokombinuj także z DXVA poprzez MPC HC i kodek Cyberlinka lub mpcvideodec.ax Quote Share this post Link to post Share on other sites