Michał Stawski 0 Napisano 12 Grudnia 2017 Dzień dobry, od około 3-4 miesięcy szukam telewizora i czym więcej czytam i jeżdżę po sklepach to mam większy mętlik w głowie. Modele które mnie zainteresowały to LG OLED55EG910V, 55EG9A7V , OLED55B7V i ostatni OLED65B7V ale cena jest przerażająca . Proszę Was o pomoc, z góry bardzo dziękuję. 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? opcja 1) 4,5m opcja 2) 3m nie wiem gdzie będzie stał 3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? siedzimy na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? jeszcze nie wiem6. Jak słońce świeci w pokoju ? W dzień słońce świeci na telewizor, ale mam rolety w razie potrzeby zasuwam lub będę wieszał TV na drugiej ścianie7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung 42 cale lcd bardzo stary model8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? b.dobry obraz, hdr, dobrą czerń i nie było powidoków 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? nc+ HD10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Amplituner, dekoder nc+ blu-ray11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2-4 godzin ( w weekendy może być trochę więcej)12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie wiem13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? wątpię15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 55 lub 65 cali18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? dziwna czerń nocą czy tez widoczne podświetlenie przy brzegach, wolne działanie systemu i powidoki 19. Preferencje co do marki ? LG i SONY lub jeśli doradzicie inna wezmę pod uwagę20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? chce mieć dobry TV ale w rozsądnej cenie byłoby miło około 7 tys ale inna kwota tez wchodzi w rachubę. 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? chyba nie J Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Stawski 0 Napisano 18 Marca 2018 ktoś pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach