Skocz do zawartości
  • 0
dtor

Problem z odtwarzaniem filmów z laptopa na Lcd

Pytanie

Witam
Mam problem z właściwym podłączeniem Laptopa Asus A6JC z Lcd Sony KLV-s4010E Mam obraz z laptopa na telewizorze ale nie mogę odtworzyć żadnego filmu brak obrazu .Będe wdzieczny za porade co zrobić w takiej sytuacji ,połączenie telewizora z laptopem jest za pomoca kabla DVI-HDMI

Pozdrawiam

Dtor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
[quote name='dtor' post='34463' date='12.01.2007, 21:13 ']Witam
Mam problem z właściwym podłączeniem Laptopa Asus A6JC z Lcd Sony KLV-s4010E Mam obraz z laptopa na telewizorze ale nie mogę odtworzyć żadnego filmu brak obrazu .Będe wdzieczny za porade co zrobić w takiej sytuacji ,połączenie telewizora z laptopem jest za pomoca kabla DVI-HDMI

Pozdrawiam

Dtor[/quote]

Witam
Też mam laptopa Asus A6jc i LCD panasonic 32'. Mam zamiar dopiero zakupić kabel DVI-D - HDMI.
Czy twój kabel to DVI-D 18+1pin? Czy rozwiązałeś już problem z połączeniem?
Pozdrawiam
MIchael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Widze, ze twoj laptop ma karte nvida, sprobuj w ustawieniach sterownikow od nvidi, bodajze tam ustawia sie gdzie przekierowywac obraz z filmow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
sprawa jest banalna- TV akceptuje tylko sygnał z HDCP a lap top daje bez . zatem tak się nie da a przynajmniej nei po wejściu HDMI na TV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='bayard' post='48887' date='29.05.2007, 23:17 ']sprawa jest banalna- TV akceptuje tylko sygnał z HDCP a lap top daje bez . zatem tak się nie da a przynajmniej nei po wejściu HDMI na TV[/quote]

bzdura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
jaki jest obraz ? czarny czy tylko nie wyswietla filmów puszczonych w lapku,a pulpit jest??
jeżeli masz pulpit to spróbuj przeciągnąć na tv np.winampa czy VLC i powiększ wtedy film do pełnego ekranu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='deenbe' post='48888' date='29.05.2007, 23:22 ']bzdura[/quote]
Uwazam ze tez bzdura poprzedni kolega tego nie uzyl w praktyce i sie wypowiada ,przez DVI jest obraz to przez HDMI tez musi zaakceptowac. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Puść w trybie klonowania obrazu, jeśli nie ma obrazu w trybie pulpitu i odtwarzanego filmu to zmień sterowniki na nowsze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Też mam takiego laptopa połączony poprzez kabel DVI/HDMI. Na laptopie masz klawisze funkcyjne przełączające pomiędzy ekranami jeśli wyświetlasz w 1280x800 rozdzielczość natywna, to każdy obraz / film musi się wyświetlić i hdcp nie ma tu nic do rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi