Skocz do zawartości
warka19

TV do PS4 Pro 49''-55'' za ~4000zł

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 8m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5 - 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1, okazjonalnie 2, z rzadka więcej niż 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost, więc kąty nie są tak ważne
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? nie wpływa na odbiór obrazu / oglądanie
7. Jaki masz obecnie telewizor ? żadnego
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? HDR, 4K, przyzwoity in-put lag
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) 4K, HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? ps4 pro, okazjonalnie komputer, w przyszłości soundbar
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2-6h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? szczerze mówiąc nie wiem, przy monitorze do pc/laptopie doceniam matową, przy tv nie wiem jak istotna jest to różnica
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? netflix, sport, filmy z internetu, youtube
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? sporadycznie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 80%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? zdecydowanie wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? początkowo myślałem o 49'' ze względu na małą przestrzeń, ale zachęcono mnie do celowania w 55''
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? nic szczególnego, gdyż dotychczas nie spędzałem przy tv zbyt dużo czasu
19. Preferencje co do marki ? brak (choć zdaję sobie sprawę z dominacji samsunga, LG, sony)
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500-4200zł

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie wiem

Witam wszystkich użytkowników serwisu ze względu na to, że jest to mój pierwszy post na forum :) Zapragnąłem dołączyć w te święta do posiadaczy konsol i mój wybór padł na ps4 pro, w związku z tym potrzebuję zakupić również odpowiedni tv (posiadam 29'' ultra panoramiczny monitor do PC ale nie widzi mi się on do konsoli), a przy okazji mógłbym wreszcie oglądać na dużym ekranie telewizję z serwisów typu netlfix, sportowe wydarzenia, czy filmy z internetu na czymś większym aniżeli wspomniany wcześniej monitor. Lwią część czasu tv służyłby do grania na konsoli i właśnie pod tym kątem chciałem znaleźć telewizor dla siebie. Jestem laikiem w temacie tv i mimo przejrzenia wielu tematów, artykułów i filmów traktujących o najlepszych telewizorach do konsol nadam nie posiadam wiedzy, ani żadnego doświadczenia w tej materii. Wiem, że prócz samej rozdzielczości 4K powinienem szukać telewizora z przyzwoitym HDR i małym in-put lagiem, nie wiem jak ma się do tego dodatkowo częstotliwość odświeżania matrycy oraz wiele innych parametrów. Z góry dzięki za każdą opinię i ewentualną pomoc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi