Skocz do zawartości
Maniakk

Dune 4k Solo - jak dodać foldery do My Collection

Rekomendowane odpowiedzi

Od paru dni posiadam Dune 4kSolo i niestety po przesiadce z Med8er'a 800 nie jestem w stanie sie przyzwyczaić  :/ 

Nie potrafie dodać folderów do My Collection aby wyświetlane były okładki itp. 

Odtw. podłączony jest do NAS i wchodzac przez "Żródła - Przeglądarka sieci - UPnP - Mój serwer" mogę odtworzyć film itp. ale po pierwsze nie mam dostępu do informacji (okładka itp) a po drugie aby się tam dostać trzeba się nieźle naklikać co nie jest dla mnie problemem ale dla mojej żony juz tak :)

Wchodząc przez My Collection mam dostępne " Wszystkie", "Tylko dostępne", "wg. Folderów", "Szukaj" i "Ustawienia"

Przechodząc na w/w zakładki wyskakuje komunikat "Nie dodano folderów. Use "Manage folders":choose folders with movies and start indexing."

Po kliknięcu dalej w Folder przechodzę do "dodaj folder..." i po kliknięciu wyskakuje komunikat "Dodawania folderów do kolekcji. Brak podłączonych nośników danych. Podłącz nośnik z plikami wideo lub utwórz skrót do folderu sieciowego". Po tym komunikacie moge tylko wrócić do poprzedniego menu. 

Prośba o pomoc jak mam dodać folder z NAS'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Nas musisz mieć dostęp po SMB lub NFS, po UPnP nie pójdzie.

Czyli wchodzisz np. przez przeglądarkę sieci i przez grupę roboczą, znajdujesz wyszukujesz folder, wciskasz PopupMenu i dodajesz skrót. To takie jakby mapowanie dysku sieciowego.

Jak masz dodany skrót, wtedy w MyCollection masz go na liście dysków i dostepnych folderów. Do indeksowania możesz dodać jakiś podfolder, nie musisz indeksować głównego poziomu dla którego dodałeś skrót.

Edytowane przez HDev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Też mam problem z My Collection poprzez sieć. Wchodzę do folderu poprzez SMB ale gdy najezdzam na interesujący mnie folder i wciskam pop up menu to nie ma tam opcji dodania skrótu,proszę o pomoc.

Pozdrawiam Włodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia ‎13‎.‎11‎.‎2017 o 17:26, wlod55 napisał:

Witam.

Też mam problem z My Collection poprzez sieć. Wchodzę do folderu poprzez SMB ale gdy najezdzam na interesujący mnie folder i wciskam pop up menu to nie ma tam opcji dodania skrótu,proszę o pomoc.

Opcja nazwa się "Dodaj jako folder sieciowy".

Jak wchodzisz przez grupy robocze (np. przez Workgroup), masz listę dostępnych komputerów/serwerów, wchodzisz dalej w wybrany, powinieneś mieć listę udostępnionych folderów i na tych folderach opcja "dodania..." powinna być aktywna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi