Maniakk 1 Napisano 27 Października 2017 Od paru dni posiadam Dune 4kSolo i niestety po przesiadce z Med8er'a 800 nie jestem w stanie sie przyzwyczaić :/ Nie potrafie dodać folderów do My Collection aby wyświetlane były okładki itp. Odtw. podłączony jest do NAS i wchodzac przez "Żródła - Przeglądarka sieci - UPnP - Mój serwer" mogę odtworzyć film itp. ale po pierwsze nie mam dostępu do informacji (okładka itp) a po drugie aby się tam dostać trzeba się nieźle naklikać co nie jest dla mnie problemem ale dla mojej żony juz tak Wchodząc przez My Collection mam dostępne " Wszystkie", "Tylko dostępne", "wg. Folderów", "Szukaj" i "Ustawienia" Przechodząc na w/w zakładki wyskakuje komunikat "Nie dodano folderów. Use "Manage folders":choose folders with movies and start indexing." Po kliknięcu dalej w Folder przechodzę do "dodaj folder..." i po kliknięciu wyskakuje komunikat "Dodawania folderów do kolekcji. Brak podłączonych nośników danych. Podłącz nośnik z plikami wideo lub utwórz skrót do folderu sieciowego". Po tym komunikacie moge tylko wrócić do poprzedniego menu. Prośba o pomoc jak mam dodać folder z NAS'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HDev 32 Napisano 27 Października 2017 (edytowane) Do Nas musisz mieć dostęp po SMB lub NFS, po UPnP nie pójdzie. Czyli wchodzisz np. przez przeglądarkę sieci i przez grupę roboczą, znajdujesz wyszukujesz folder, wciskasz PopupMenu i dodajesz skrót. To takie jakby mapowanie dysku sieciowego. Jak masz dodany skrót, wtedy w MyCollection masz go na liście dysków i dostepnych folderów. Do indeksowania możesz dodać jakiś podfolder, nie musisz indeksować głównego poziomu dla którego dodałeś skrót. Edytowane 27 Października 2017 przez HDev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wlod55 2 Napisano 13 Listopada 2017 Witam. Też mam problem z My Collection poprzez sieć. Wchodzę do folderu poprzez SMB ale gdy najezdzam na interesujący mnie folder i wciskam pop up menu to nie ma tam opcji dodania skrótu,proszę o pomoc. Pozdrawiam Włodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HDev 32 Napisano 4 Grudnia 2017 Dnia 13.11.2017 o 17:26, wlod55 napisał: Witam. Też mam problem z My Collection poprzez sieć. Wchodzę do folderu poprzez SMB ale gdy najezdzam na interesujący mnie folder i wciskam pop up menu to nie ma tam opcji dodania skrótu,proszę o pomoc. Opcja nazwa się "Dodaj jako folder sieciowy". Jak wchodzisz przez grupy robocze (np. przez Workgroup), masz listę dostępnych komputerów/serwerów, wchodzisz dalej w wybrany, powinieneś mieć listę udostępnionych folderów i na tych folderach opcja "dodania..." powinna być aktywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach