Skocz do zawartości
Diabelek

Przesiadka z CRT na... no wlasnie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moj tata stwierdzil, ze przydalo by sie zainwestowac HD, wiec planujemy zakum N'ki.

Pojawia sie tez problem telewizora. Akutalnie posiadamy 29" CRT Philipsa bodajze. Ma juz troche lat na karku, trzyma sie nawet znosnie. Jednak ogladanie telewizji w HD, czy tez plyt DVD bylo by na pewno duzo lepsze na jakims telewizorze ku temu przystosowanym :). Od 2 dni przekopuje internet, szukam i czytam i... W sumie im dluzej cztam tym mniej wiem :P. Dlatego chcialem sie Wam proadzic, co kupic? Odleglosc od telewizora to jakies 4m, nie chcemy tez wydawac na telwizor fortuny. Czy mozecie cos doradzic? Bede wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mowiac foruna masz na myśli 5000zł czy 45000zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mysle, ze do 6tys to bedze cena rozszdana. No chyba ze za taka cene nie da sie nic ciekawego kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to chyba xoro 37" FULL HD za 5999zł najbardziej przyszłościowy wg.mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jak jest z przekatna? Jaka bedze odpowiedznia do takiego pokoju? Edytowane przez Diabelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przy 4m to im wieksza tym lepsza więc o tym możesz zapomnieć. Za 6tys to też pewno bym się skłonił w stronę jakiegoś AMOIa albo XORO bo są tanie w stosunku do wielkości. Do 4m musi być cos dużego inaczej będzie jak patrzenie przez dziurkę od klucza. A jak coś znanych firm to za 6tys można kupic parę interesujących modeli 40" ale nie Full HD. A powyższe są Full HD. Coś za coś. Naprawdę wybór należy do Ciebie. Albo firmowy i HD Ready 720p albo mniej znany i HD Ready Full HD 1080p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Diabelek' post='33531' date='07.01.2007, 23:16 ']A jak jest z przekatna? Jaka bedze odpowiedznia do takiego pokoju?[/quote]

:_bezradny:
Ahoj!
Wg mnie: :hura:
Przekątna ta powinna być: [list]
[*]jak najtańsza, ale za to
[*]jak największa (za jakieśtam, konkretne pieniądze :P ) i
[*]dopasowana estetycznie do otoczenia.
[/list]Człowieku, sam sie przyjrzyj, oceń i zdecyduj co TOBIE najbardziej odpowiada.
Naprawdę już mnie zaczynają wkurzać te porady typu, że tyle a tyle metrów to taka maksymalnie diagonalna., albo marudzenie, starych bab i innych malkontentów, że ekran telewizora jest za duży, bo za dobrze widać, za szczegółowo, bo świeci mocniej...
:_bezradny:
LUDZIE, PRZECIEŻ WG LOGIKI i MOJEJ PRAKTYKI IM WIĘKSZY EKRAN TYM LEPIEJ WSZYSTKO WIDAĆ A ZWŁASZCZA MAŁE NAPISY - a to coraz istotniejsze na starość - raczej nie znam człowieka, który by się nie starzał z każdą chwilą, a WY?

POZA TYM: CHYBA NIKT PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH NIE ZAMIERZA OGLĄDAĆ HDTV (czy readyHD) z odległości 1,00 metra???!!! Z wyjątkiem panów z serwisu podczas naprawiania sprzętu... [Hi-hi-hi-hi]

Howgh! Powiedziałem!
Tako rzecze Wam
:hura:
Adam B.

PS:
Ja mam LG 42 PC1RR (z wbudowanym 80 GB HDD i DVR!) od 10.11.2006 za 5.700 zł - jest OK (a teraz podobno w sieci staniał o 200zł!) poszukajcie na www.skąpiec.pl, www.ceneo.pl lub allegro.pl :hura:
Powodzenia!
A.B.

Edytowane przez baranskia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi