Skocz do zawartości
Joki

Zgrywanie HD przez dBox2?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Zgrywam na co dzień SD z dBox2 przez WinGrab. Wczoraj próbowałem zgrać HD (C+ HD test), ale niestety całego streamu nie rozpoznaje WinGrab, ale potrafi zgrać oddzielnie audio i wideo, do plików .a2v i .m2v Problem w tym, że niczym popularnym nie można ich odtworzyć. Być może wystarczy zmienić rozszerzenia i użyć odpowiedniego player-a?
Moje pytanie dotyczy jednak samego streamu. Czy taki dBox (SD) ingeruje w jakiś sposób w strumień, czy jeśli zgram go bezpośrednio na dysk nie przez WinGrab, tylko np. przez CIFS albo NFS z tunera, to taki strumień będzie zawierał materiał HD?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jakis czas temu mialem dm7000s, na programach HDoczywiscie bylo ciemno, tylko dzwiek, a jak nagralem na wewnetrzny dysk i przegralem do kompa to wszystko bylo ok, ale bycmoze przez wingraba jest inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mogę nagrywać przez WinGrab albo na podmontowany dysk via LAN bezpośrednio z dbox-a tak jakby to był wewnętrzny HDD. Tylko nie wiem czym później odtworzyć te pliki nagrane na dysk. Są bez rozszerzeń, w kawałkach i dodatkowo jest jakiś .xml z opisem programu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Joki' post='33701' date='08.01.2007, 20:33 ']Ja mogę nagrywać przez WinGrab albo na podmontowany dysk via LAN bezpośrednio z dbox-a tak jakby to był wewnętrzny HDD. Tylko nie wiem czym później odtworzyć te pliki nagrane na dysk. Są bez rozszerzeń, w kawałkach i dodatkowo jest jakiś .xml z opisem programu...[/quote]

A wiesz że nie wpadłem żeby stream HD nagrywać po lanie z dboxa, bo oglądać się oczywiście nie da, aż spróbuję, a odtworzyć spróbuj KMPlayerem na początek. Też spróbuję coś zgrać i dam znać co z tego wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dbox2 nie pociągnie. Za wolna sieciówka. Tylko 10Mbit. W Dreamboxie jest już 100Mbit więc zgrywać C+HD można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='arsenal' post='33733' date='08.01.2007, 22:22 ']Dbox2 nie pociągnie. Za wolna sieciówka. Tylko 10Mbit. W Dreamboxie jest już 100Mbit więc zgrywać C+HD można.[/quote]

Fakt, o tym też nie pomyślałem, szkoda, a już miałem nadzieję na nowe eksperymenty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przez WinGrab idzie, jako oddzielne stream-y audio i wideo. Tylko nie wiem co idzie, bo nie mam player-a no i z pewnościa rozszerzenie jest błędne... W każdym razie wideo zgrywane z C+ HD test ma 100MB na minutę, podczas gdy SD nie więcej niż 15-20MB. BTW: Wczoraj sprawdziłem pliki SD zgrywane bezpośrednio przez box-a na podmontowany dysk. Wystarczy dodać rozszerzenie m2p i śmigaja pod zwykłym MP. Jakie rozszrzenie dodać do strumienia HD, bo chwilę na pewno da się zgrać ;-) Przynajmniej do eksperymentów?
Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Joki' post='33805' date='09.01.2007, 13:16 ']Jakie rozszrzenie dodać do strumienia HD, bo chwilę na pewno da się zgrać ;-) Przynajmniej do eksperymentów?[/quote]
sygnal c+ nadawany jest w mpeg2 wiec albo .mpeg albo .ts (zgrywajac C+HD na kompie wlasnie takie rozszezenia sa do wyboru), jednak jest maly problem, na C+HD film w HD leci tak sporadycznie ze to jest koniec wiekszosc to upscal :)
tutaj mozecie spradzic co leci w HD:
[url="http://www.canalplus.pl/cgi-bin/can/index/program/"]http://www.canalplus.pl/cgi-bin/can/index/program/[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='arsenal' post='33733' date='08.01.2007, 22:22 ']Dbox2 nie pociągnie. Za wolna sieciówka. Tylko 10Mbit. W Dreamboxie jest już 100Mbit więc zgrywać C+HD można.[/quote]

Witam

problem zgrywania hd w db2 nie lezy w karcie sieciowej !! nie siejcie dezinformacji
glowny problem lezy w glowicy sat i jej mozliwosci odbioru modulacji QPSK i 8PSK
Jesli jest to QPSK to spoko dream czy relook sobie poradzi i zapisze stream na hdd badz pusci go siecia
Jesli jest to 8PSK to [beeep]
Scieciowka w db2 to drugorzedny problem ...

pozdrawiam
Gwene

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi