Jump to content
Sign in to follow this  
czaki58

Dekoder n sie wypala czy spali ??????

Recommended Posts

Witam nie wiem jak dlugo bedzie sie wypalal n dekoder ,mam go 3 tygodnie i nadal w pokoj ( smierdzi ) jak by sie cos palilo .niewiem czy to nolmalne ??????

U mnie nic nigdy nie smierdzialo, a na elektroniczny smrod jestem wyczulony bo skladalem kiedys kompy.

[quote name='wisio' post='33394' date='07.01.2007, 12:30 ']Bzdura ! może to skarpety ?[/quote]
Bzdury to ty piszesz jest strasznie cieply i ten zapach to nie skarpety tylko swad palacego sie kabel itp .

[quote name='Antarktis' post='33390' date='07.01.2007, 12:18 ']Zaproś kolegów na Grilla, kiełbaski, piwo, te sprawy....[/quote]
i zapomniales o laskach

Ściągnij górną pokrywę obudowy, nich sobie odetchnie. A tak na serio to coś nie tak musi z nim być. Skąd wydobywa się smród?

Miałem n-boxa a teraz n-recordera. W przypadku n-boxa wydzielanie ciepła było minimalne.
N-recorder grzeje się dużo mocniej i przez kilka dni można czuć lekki zapach wypalania. U mnie trwało to dwa, trzy dni.
Ważny jest odpowiedni przepływ powietrza wokól recordera. Pamiętajmy, że jest tam twardy dysk i dwa tunery.

[quote name='luk1401' post='33421' date='07.01.2007, 14:02 ']Ściągnij górną pokrywę obudowy, nich sobie odetchnie. A tak na serio to coś nie tak musi z nim być. Skąd wydobywa się smród?[/quote]
Otwierac raczej tego nie mozna a co do smrodu wydobywa sie on z sirodka n ki .

[quote name='MaBri' post='33428' date='07.01.2007, 14:36 ']Miałem n-boxa a teraz n-recordera. W przypadku n-boxa wydzielanie ciepła było minimalne.
N-recorder grzeje się dużo mocniej i przez kilka dni można czuć lekki zapach wypalania. U mnie trwało to dwa, trzy dni.
Ważny jest odpowiedni przepływ powietrza wokól recordera. Pamiętajmy, że jest tam twardy dysk i dwa tunery.[/quote]
Jak wracam po pracy do domu i gdy wchodze do mieszkania to czuc ten swad . Jak dlugo moze sie wypalac

a folie ochronna zerwales z obudowy?moze to folia pod wplywem ciepla smierdzi?Mi dekoder nie smierdzi,za to mialem ten sam problem co Ty ale z nowym amplitunerem ale po tygodniu pracy smrodu nie bylo

[quote name='Jacusmars' post='33461' date='07.01.2007, 17:20 ']a folie ochronna zerwales z obudowy?moze to folia pod wplywem ciepla smierdzi?Mi dekoder nie smierdzi,za to mialem ten sam problem co Ty ale z nowym amplitunerem ale po tygodniu pracy smrodu nie bylo[/quote]
Zerwalem przed podlonczeniem 3 tygodnie temu .

Współczuję wam że wam śmierdzi nbox. Ja mam nboxa i nic mi sie nie wypala, nie smierdzi... Nie wiem czy smiac sie czy plakac czytajac takiego posta. Czy wy z nudow piszecie takie rzeczy?

Placz....... nie interesuje cie to nie czytaj.......... Edited by czaki58

[quote name='czaki58' post='33477' date='07.01.2007, 19:02 ']Placz....... nie interesuje cie to nie czytaj..........[/quote]

mój tez sie grzeja do tego stopnia ze az piecze w ręce, mało tego traci sygnał ;/ :):rolleyes:

i wypowiadam im umowe bo takiego szmelcu nie potrzebuje

[quote name='grz_bis' post='35808' date='21.01.2007, 13:56 ']mój tez sie grzeja do tego stopnia ze az piecze w ręce, mało tego traci sygnał ;/ :huh::blink:

i wypowiadam im umowe bo takiego szmelcu nie potrzebuje[/quote]
No umnie zapachu nie ma , ale cały czas gorąca N-ka , nawet po tygodniu na czuwaniu.
A najlepsze to że zasilacz jest na zewnątrz.Jak się spali to wina producenta.

PS. @gie Dobre Hehehe...

Edited by darrooo

[quote name='luk1401' post='33421' date='07.01.2007, 14:02 ']Skąd wydobywa się smród?[/quote]
Czyli o to chodziło w haśle reklamowym - [i]n - włącz ciekawość[/i] :). Szukaj gdzie śmierdzi :)