Skocz do zawartości
  • 0
masa19

Białe plamy na ekranie

Pytanie

Witam. Dziś na ekranie telewizora panasonic tx-55cx720e pojawiła mi się biała plamka widoczna na najbardziej na jasnym tle, a kilka minut temu są już 3 plamki. Co to jest i czy da się to naprawić na gwarancji?

20170811_183145.jpg

20170811_183154.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam, mam ten sam model TV i dziś zauważyłem identyczny problem w tym samym miejscu 4 plamki w pionie. Czy doszedłeś juz do tego skąd to sie wzięło ??

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mój tv jest już po gwarancyjnej naprawie. Serwisant mówił że odkleiły się ledy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dzięki za informacje. Tak jak pisałem wyżej mam taka sama przypadłość w tym samym TV. Powiedz mi zgłaszałeś bezpośrednio do Panasonica czy byleś w sklepie w którym kupowałeś ? Na długo zabrali TV  ? Na szczęście tez mam jeszcze gwarancje do 15.10.17 r :)

20170925_204908.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Poszedłem do sklepu gdzie kupowałem i powiedzieli żeby zgłaszać bezpośrednio do Panasonica. Zadzwoniłem pod numer z tej strony http://www.panasonic.com/pl/consumer/telewizory/telewizory-wiecej-informacji/telewizory/panasonic-tv-home-service.html. Przyjęli zgłoszenie, po kilku dniach zadzwonił serwisant i umówił się na konkretny termin. Powiedział że jeśli Panasonic zdecyduje że będą naprawiać to może zabrać tv albo naprawiać u mnie w domu. Wybrałem naprawę w domu. Panasonic zaproponował mi wymianę na inny model, ale dzięki kolegom z forum nie zgodziłem się na wymianę na słabszy model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
W dniu 24.09.2017 o 23:12, Blokersik napisał:

Witam, mam ten sam model TV i dziś zauważyłem identyczny problem w tym samym miejscu 4 plamki w pionie. Czy doszedłeś juz do tego skąd to sie wzięło ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi