Skocz do zawartości
adoravivos

Sony 55X8505C - czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam możliwość kupna tego modelu za 3999zł, sprzedawca zarzeka się, że telewizory są nowe, nieodpakowane z fabrycznego opakowania. Mam też 14 dni na zwrot, więc zakupu po kątem ryzyka nie rozpatrujemy. Chodzi bardziej o to, czy warto kupić ten model z 2015r. czy może lepiej dołożyć ten tysiąc z kawałkiem do nowego xe8505? Czy stracę jakieś istotne funkcje? Na smart TV kompletnie mi nie zależy, bo mam nvidia shield. Podaję też pare modeli, które zwróciły moją uwagę w cenie do 5 tysięcy:

Samsung 49KS7500 - 3999zł
Samsung 55MU7002 -4800zł

Doradźcie proszę co warto kupić z przedziału 49-58" do 5000zł patrząc pod kątem tylko i wyłacznie jakości obrazu, 120HZ i zgodnością ze standardami (HDCP 2.2 itp)

Z zastosowań - netflix, gry streamowane z komputera przez Nvidia Shield i w sumie tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę ze warto dołożyć do sony 49xe9005 lub panasonic ex780 najlepsze tv na 2017 rok

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wystarczy Ci 49" to warto kupić to co podał kolega wyżej, czyli xe90 lub ex780.

Edytowane przez vader_4747

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może źle szukam, ale ex780 nie jestem w stanie nigdzie znaleźć, wszędzie brak towaru. No i ta jasność nie przekonuje w porównaniu do konkurencji. Za to ten Sony xe90 wygląda rewelacyjnie, na pewno się przyjrzę, dziękuję :) jeżeli ktoś ma doświadczenie z kupowaniem ubiegłorocznych serii jak wyżej wynieniony samsung ks7500 to byłybym wdzięczny za wypowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam ze 780 to świetny model co do jasności to może jest gorzej ale na pewno nie ma to jakiegoś znaczenia większego przy klasie tego tv , Panas posiada lepsze mozliwosci kalibracyjne . Samo to ze nie mozna dostać go w 50calach świadczy o jego renomie . Pozdrawiam

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi