swiety4 0 Napisano 23 Lipca 2017 (edytowane) Witam, Proszę o pomoc w wyborze telewizora mam kilka typów jak zwykle w tej cenie ideału nie ma a dużo więcej raczej nie chcę wydać . 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 35m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-34. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? - na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? - z boku7. Jaki masz obecnie telewizor ? - już 10letni SHARP LC42X20E8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Koniecznie 4K, SMART TV, DLNA, dobrze by było HDR, martyca 100-120Hz 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? ? w sumie to wszystko 4K,HD,SD - 10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder NC+, Blueray, DVD, oraz odtwarzanie Zdjęca i filmy z dysku sieciowego czy USB11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4-6h12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową lub z dobrą powłoką antyodblaskową13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? firmy, sport (kolarstwo, sporty walki), programy publicystyczne 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak, youtube, może netflix czy hbo go , tvn player 15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? konsola raz w tygodniu około 1-2h16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 50-55"18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? złe odwzorowane barw 19. Preferencje co do marki ? Panasonic, Sony, Sharp, Philips - nie LG, TCL (wiem że philips ma matryce LG ale z się nigdy nie polubiłem z LG złe doświadczenia z czasów CRT) 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? - nie musi mieć 3D21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 3000 PLN , jak będę wiedział za co płace to powiedzmy 3600PLN ale wolałbym bliżej 3000 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie wykluczam Wydaje mi się że matryca VA, fajnie jak będzie HDR i 100Hz ale ..... Trochę mi to wychodzi tak że w tej cenie i wielkości to abo HDR albo 100/120Hz kilka modeli które rozważam w załączniku i na dole lista. Ale dobrej wydaje mi się cenie i Panasonic TX-50CX700E (troche starszy model ale jeszcze się znajdzie w sprzedażyc za 2999 co prawda nie chcę z ekspozycji ale takie też są i to za 2500) no i PHILIPS LED 49PUS6501 . Co powiecie o tych modelach a może jeszcze coś innego może jakiś SONY czy SHARP ? Może w ogóle jakiś fajny model z dobra matrycą 100Hz + HDR + smart tv sensowny innej marki. Panasonic TX-50CX700E Panasonic TX-50DXU701 Panasonic TX-50DXU701 philips 55pus6401 Philips 49PUS6401 PHILIPS LED 49PUS6501 PHILIPS LED 55PUS6501 Philips 55PUS6561 TV.xlsx Edytowane 23 Lipca 2017 przez swiety4 brak załacznika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Onufrykor[beeep]ała 18 Napisano 23 Lipca 2017 Z wymienionych tylko któryś Panasonic. Mam DXU..., nie mam żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_Wlak 0 Napisano 24 Lipca 2017 11 godzin temu, swiety4 napisał: Witam, Proszę o pomoc w wyborze telewizora mam kilka typów jak zwykle w tej cenie ideału nie ma a dużo więcej raczej nie chcę wydać. [...] Panasonic TX-50CX700E Panasonic TX-50DXU701 Dopytaj konkretnie o te dwa modele, jeśli masz jakiś sklep w którym są w ofercie. Sam szukałem panasonica 50 z zeszłego roku i niestety wszystko to albo zwroty (nikt nie podaje przyczyny), albo poekspozycyjne. Ostatecznie kupiłem tx-50ex700e z promo o którym pisałem w MM wyszło ~3200zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swiety4 0 Napisano 27 Lipca 2017 Dziękuję za odpowiedzi, po przeczytaniu wielu specyfikacji i testów chyba zdecyduje się na TC-50EX703E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach