radyrad 2 Napisano 26 Czerwca 2017 Witam, Mam dziwne objawy/problemy po podłączeniu soundbara Denon S-514 do TV i zastanawiam się czy to wina mojego egzemplarza czy to jest powszechne. Opis połączeń - piszę bo może mieć znaczenie: TV - Panasonic 50DXU701, podłączone antena TV + karta CI+ z UPC; PS4 na HDMI1, DENON na HDMI2 (Arc). Objawy: Przy włączeniu telewizora (domyślnie się włącza tryb TV) diody na soundbarze się zapalają (power i telewizorek - czyli jakby poprawnie rozpoznał źródło). Natomiast dźwięk leci z głośników telewizora. Żeby to zmienić muszę za każdym razem wejść w ustawienia menu , wybór głośników, -> kino domowe. Ale żeby tego było mało, opcja kino domowe nie zawsze jest dostępna, tylko muszę np. się przełączyć na źródło HDMI1 (nawet jak PS4 jest wyłączone) i wtedy mam opcję przełączenia glosu na soundbar i mogę sobie wrócić do oglądania TV. Zdarza się, że pojawi się komunikat że się nie udało i muszę spróować ponownie. Problem też jest gdy np przełączam soundbar w tryb bluetooth, puszczam muzykę np. z telefonu. Potem gdy chce go przełączyć z powrotem na dźwięk z telewizora, soundbar nie reaguje na polecenia z pilota ani z guzików na obudowie. Generalnie muszę go odłączyć z prądu i włączyć ponownie. Zastanawiam się czy mój soundbar jest do wymiany? Zakładałem że będzie bezosbsługowy - w sensie włączam TV i mam dźwięk z soundbara, bez każdorazowego wchodzenia w ustawienia. Miałem też problemy żeby puścić obraz z komputera przez soundbar na TV (przez ARC). Po parukrotnym zmianie na slocie HDMI2 między trybem 1 i 2 w końcu zaskoczył i teraz już jest raczej ok. Generalnie odczucie mam takie, że soundbar głupieje przy wyborze źródła dźwięku. Jak ktoś ma jakieś cenne uwagi to chętnie usłyszę. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach