Skocz do zawartości
  • 0
krzych418

Sony BDP-S4500. Ścinają się HDRipy!!!

Pytanie

Witam, kilka dni temu kupiłem odtwarzacz Sony bdp-s4500. Ogólnie jestem zadowolony, tylko... Nagrane na płyty pliki hd w formacie mp4 (nagrane pierwotnie, by było można je odtworzyć na ps3, gdzie działały dobrze) ścinają mi się!!! Próbowałem wypalić z minimalną prędkością i to samo... Z usb podobne pliki chodzą idealnie. Pliki avi, nagrane na dvd również chodzą doskonale.

Czy mogę jakoś na to zaradzić? Czy inne odtwarzacze lepiej radzą sobie z wypalonymi płytami bd z kilkoma plikami hd?

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sony nigdy nie był najlepszy w odtwarzaniu ripow. Lepiej było kupić Samsung. Spróbuj zaktualizować ten odtwarzacz

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Zaktualizowany, też miałem nadzieję że to coś pomoże, jednak...

Pytałem jaki odtwarzacz kupić, temat został kompletnie olany. Jakieś odtwarzacze LG były polecone, tyle, że dawno nie ma ich w sprzedaży... Jest sens oddawać soniaka, kiedy dałem za niego jakoś mało bo tylko 360?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Np  SAMSUNG BD-J4500 cena 240 zł lub z WiFi model h6500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

To ten najtańszy samsung, co jest obecnie najtańszym odtwarzaczem w marketach? Lepszy od mojego soniaka będzie? (soniak oczywiście też nie ma wifi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

W odczycie mkv i innych plików na pewno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

fajny odtwarzacz ten H6500, tylko w opisie pokazuje, że nie odtwarza plików xvid / divx z napisami... A tak wgl gdzie znajdę jakieś informacje, skąd na przykład wiesz, ze Sony kiepsko odtwarza ripy? Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mam ten odtwarzacz i czyta napisy z xvid. Ale teraz używa się plików mkv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

A jaki najtańszy odtwarzacz odtwarza pliki hevc (h.265)? 

Czy Twój odtwarzacz radzi sobie z napisami 3d w filmach 3d over-under /side-by-side? Oraz czy można w nim edytować napisy pod względem wielkości i położenia, bo soniak pod tym względem też leży. Szczerze mówiąc odtwarzacz w telewizorze samsung też do mnie nie przemawia. Napisy są generalnie zbyt małe a w niektórych filmach dźwięk jest niezsynchronizowany... Szczerze mówiąc najlepszy odtwarzacz jaki widziałem to ten w telewizorze lg 3d... Chciałbym by odtwarzacz tak odtwarzał... 

Wiem że w kwestii hdripów góruje format mkv i mp4. Po prostu mam sporą kolekcję divixów jeszcze. Akurat je soniak odtwarza nawet dobrze, napisy źle zsynchronizowane, ale możliwe że to przez ich niewłaściwy format (txt zamiast srt)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Odtwarza napisy w filmach 3d. Nie można regulować ich wielkości. Do takich wymagań potrzeba specjalnego sprzętu. Jest kilka opisów na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ale odtwarza tak, że nie nakładają się na siebie jak obraz? (Chyba serio gonkupię...) Bo obraz musi się nałożyć, efektem czego napisów dobrze nie widać, lecz tv lg jakoś to niweluje i tam napisy widać normalnie? I co z interpolacją do 4k, zobaczę jakiś efekt na telewizorze full hd 3d?

Rozumiem że hevc tylko w odtwarzaczach za kilka tysi..?

Co do napisów to oddam królestwo i rękę księżniczki za jakąś fotkę tychże napisów z Twojego tv... Chcę wiedzieć czy aby nie będą tak malutkie jak w tv samsung... A co z ich synchronizacją? Nie zauważyłeś żadnych problemów? Muszę szybko działać bo soniaka jeszcze mogę oddać...

Edytowane przez krzych418

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Nie pomogę Ci co do napisów 3d już nie mam tv 3d. Kup sobie odtwarzacz na android lub jakiś inny specjalistyczny np dune itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ale w każdym razie ten samsung h6500 poprawnie odtwarza napisy z pliku srt w filmach 3d side by side i over under? A zauważyłeś jakieś inne istotne wady? Bo chyba kupię, nie jest wiele droższy niż mój sony a wydaje się znacznie lepszy... Bo żeby mieć hevca to już chyba nie mój budżet..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Wady : nie odtwarza dźwięku DTS HD ma i Dolby True hd z plików mkv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Czyli generalnie nie odtwarza dźwięku blu-ray - DTS? Czy mój sony s4500 go odtwarza? W sumie dźwięk mnie jakoś super nie interesuje, ale zauważam różnicę pomiędzy ripem wazącym 2gb a pełnym blu-ray i tym właśnie dts 7.1 bodajże...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Czytaj proszę że zrozumieniem. Z płyt DVD i blu Ray czyta wszystkie formaty dźwięku i potrafi je zdekodowac lub wysłać bit stream do amplituner. Nie potrafi takiego dźwięku wysyłać i odtworzyć z plików mkv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ok, wszystko jasne, nurtuje mnie tylko, że ripy z dysku usb chodzą dobrze... Może to jednak wina płyt czy czegoś tam. Może wypalania... Kurde. 

A Tobie śmigają elegancko na samsungu ripy Z PŁYT? 

Co powiesz o odtwarzaczu LG BP565 - tym 3D. Jest w podobnej cenie do samsunga, nie ma interpolacji do 4k, ale na tym mi zbytnio nie zależy... 

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi