Smaszny 0 Napisano 5 Czerwca 2017 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 13,5m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? Tylko ja 4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? będę siedział na wprost ekranu ale kąty by się przydały dobre5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? będzie wisiał6. Jak słońce świeci w pokoju ? od wschodu7. Jaki masz obecnie telewizor ? obecnie żadnego8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? w sumie nic specjalnego9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? FULL HD10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS411. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 7-8h12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie mam pojęcia13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? czasami tylko tvn albo tvp14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 90% 16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 40-42 cale18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? w sumie nic19. Preferencje co do marki ? nie mam20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? może ale nie musi21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2000-2100 zł 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? NIe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kimimaro09 11 Napisano 5 Czerwca 2017 W tym budżecie jak się postarasz to znajdziesz coś większego, ale nie wiem ile masz miejsca na tv więc zastosuję się do sugerowanych 40-42". W tej cenie dostaniesz Samsunga seria K5xxx 2016r i seria M 2017 40-43". Z Sony masz serie WD7xx 43" ale w tym roku ma być seria WE czyli LED full hd z HDR typowo pod PS4 ale kiedy dokładnie to nie wiadomo bo powinna już w sumie być. Ewentualnie z Panasonica masz serie DS6xx 40". Ewentualnie z 4k możesz dostać Samsunga seria KU6xxx lub Panasonica seria DX6xx. Moim zdaniem najrozsądniej było by kupić Samsunga seria KU bo w małych matrycach raczej nie mieszał i będzie to VA z bardzo niskim input lagiem i podstawową obsługą HDR. Ewentualnie poczekał bym na serie WE od Sony ale ciężko stwierdzić kiedy trafi do sklepów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smaszny 0 Napisano 6 Czerwca 2017 13 hours ago, kimimaro09 said: W tym budżecie jak się postarasz to znajdziesz coś większego, ale nie wiem ile masz miejsca na tv więc zastosuję się do sugerowanych 40-42". W tej cenie dostaniesz Samsunga seria K5xxx 2016r i seria M 2017 40-43". Z Sony masz serie WD7xx 43" ale w tym roku ma być seria WE czyli LED full hd z HDR typowo pod PS4 ale kiedy dokładnie to nie wiadomo bo powinna już w sumie być. Ewentualnie z Panasonica masz serie DS6xx 40". Ewentualnie z 4k możesz dostać Samsunga seria KU6xxx lub Panasonica seria DX6xx. Moim zdaniem najrozsądniej było by kupić Samsunga seria KU bo w małych matrycach raczej nie mieszał i będzie to VA z bardzo niskim input lagiem i podstawową obsługą HDR. Ewentualnie poczekał bym na serie WE od Sony ale ciężko stwierdzić kiedy trafi do sklepów. Hej dzięki za odpowiedź kupiłem samsunga ue40ku6000 i myślę że będę zadowolony . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach