mareczek87 0 Napisano 14 Maja 2017 Tak jak w temacie. Przeleciałem całe forum prawie i wiem na co się piszę - UE55KU6000W jest słaby. Ale nie chce wydawać więcej niż 3500 zł. Są raty 0% w MM więc idealnie wchodzi https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-ue55ku6000w Jeżeli dobrze czytam to jakiś wielki przeskok jest dopiero przy ok. 5000 zł. Aż takim koneserem nie jestem - wiadomo. Tylko teraz pytanie - bo nie mam ciśnienia na 4K. Lepiej UE55KU6000W czy inny model Full HD ale z lepszymi parametrami? A dlaczego nikt nie doradza LG? Aż taki shit to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 14 Maja 2017 (edytowane) 55ku6000 jest na pls wiec ani o czerni ani o hdr niema mowy chociaz wczoraj rozmawialem z kumplem z dzialu rtv i mowil ze samsung do 55ku6000 znow pakuje va, ale to musisz sprawdzic i jedyny sposob to wypakowac tv na sklepie odpalic go i pojezdzic paznokciem po matrycy i jesli bedzie za paluchem ciagla sie czarna skuga to jest to va, 2 sposob to pukniecie w matryce i jesli w obszarze uderzenja pojawi sie biala mgielka to jest matryca va powiedz sprzedawcy ze jesli tego nie zrobi to po prostu nie kupisz tego tv i koniec. (sprzedawcy wolno otworzyc karton dla klienta zanim tv kupi) No i nie daj sie namowic na jakikolwiek inny tv w tych pieniadzach, bo po prostu wszystko inne niz taki 55ku6100 dostepne w mm jest na ips 55ku6100 jest na VA na 100%. stalem przed tym samym wyborem i kupilem 6100 i nie zaluje wcale, przynajmniej mam czern tam gdzie trzeba k w miare widoczny hdr matryca ips/pls nie jest w stanie wyswietlic hdr ze wzgledu na niska jasnosc pracuje w mm, wiec Ci powiem ze jesli babka od rat bedzie chciala Ci wbic jakies ubezpieczenia kredytu itd. To powiedz stanowcze nie, bo wcale tego ubezpieczenia brac nie musisz (nie mowie i ubezpieczeniu sprzetu). Edytowane 14 Maja 2017 przez MasterBialy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareczek87 0 Napisano 14 Maja 2017 55ku6100 jest 600 zł droższy, ale w ratach tego nie poczuje. Co do ubezpieczenia wiem że nie muszę spokojnie nie pierwszy raz biorę raty. Ale 55ku6100 ma jeden miiiiiiiinus - zakrzywiony ekran. TV za rok będzie wisiał, średnio będzie wyglądał.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 14 Maja 2017 (edytowane) U mnie jeszcze nie wisi, a tez bedzie za niedlugo, nie boj sie nie jest jakos meega zakrzywiony jak zalezy Ci na plaskim to ku6000 po sprawdzenii matrycy jak nie chcesz sie w to bawic to bieresz ku6100. lg nikt nie doradza bo w tej kasie nie maja nic fajnego no i sa na ips modeli fullhd w tej kasie tez sie nie oplaca bo maja starego typu matryce no i jakoscia obrazu nie dorownaja tym obecnym tv ale jesli juz brac fhd to samsung j6240 bo ma matryce 120hz, ale tracisz 4k i hdr wiec sie cofasz i kiedys bedziesz zalowal wyboru no i obecne matryce 60hz to nic zlego i sport oglada sie przyjemnie, nic nje smuzy i nie przeszkadza w ogladaniu Edytowane 14 Maja 2017 przez MasterBialy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareczek87 0 Napisano 14 Maja 2017 A nie da się matrycy sprawdzić w jakiś cywilizowany sposób?:D Na tabliczce czy w manualu a nie walić po TV ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 14 Maja 2017 (edytowane) Niestety nigdzie to nie jest opisane :/ widzialem tez u mnie w mm niwa serie m tez z 4k i hdr, kumpel z dzialu rtv mowi ze niby to samo co ku6xxx ale cholera wie jaka tam matryca siedzi jak pisalem sam sie zmagalem z tym problemem 2 miesiace temu no i wzialem tego 6100 chociaz planowalem wydac max 3000zl zakrzywienie nic nie wnosi do tv ale co najwazniejsze nie orzeszkadza nawet jesli ogladamy tv spod duzego kata Edytowane 14 Maja 2017 przez MasterBialy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareczek87 0 Napisano 15 Maja 2017 Widzę, że w neo net też są raty 0% https://www.neonet.pl/samsung-ue55ku6400.html ten model jest lepszy w jakimś stopniu od KU6000 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ponury_stefan 3 Napisano 15 Maja 2017 10 godzin temu, mareczek87 napisał: Ale nie chce wydawać więcej niż 3500 zł. W sklepach dostępny jest już UE55MU60* za 3200-3300 pln. Wg http://www.displayspecifications.com/ ma VA. Ma pilot smart jak KU6400. To może być ciekawy model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) 49mu ma pls niestety, potwierdziles to ze 55 ma va? Wlasnie go obmacywalem w sklepie Edytowane 15 Maja 2017 przez MasterBialy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareczek87 0 Napisano 15 Maja 2017 UE55MU60 ? Nie mogę nawet w gogle takiego modelu znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ponury_stefan 3 Napisano 15 Maja 2017 51 minut temu, mareczek87 napisał: UE55MU60 ? Nie mogę nawet w gogle takiego modelu znaleźć. https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-ue55mu6102k?querystring=ue55mu 54 minuty temu, MasterBialy napisał: 49mu ma pls niestety, potwierdziles to ze 55 ma va? Wlasnie go obmacywalem w sklepie Nie miałem czasu sprawdzić osobiście. Sugerowałem się tym: http://www.displayspecifications.com/en/model/e60fba1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 15 Maja 2017 Jak znajde na dziale wypakowana wersje 55 to pomacam i napisze jaka ma matryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareczek87 0 Napisano 15 Maja 2017 dobra cena. To kolego macaj i mów jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ponury_stefan 3 Napisano 15 Maja 2017 44 minuty temu, MasterBialy napisał: Jak znajde na dziale wypakowana wersje 55 to pomacam i napisze jaka ma matryce Jeśli MU6102 ma VA to ciekawy jestem czy jest sens dopłacać do 64XX i jaką matrycę ten ma: http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue55mu6472.bhtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k360 0 Napisano 15 Maja 2017 MU6102 55 cali ma pls, wiem bo dotykalem. 43 i 49 maja va. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareczek87 0 Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Ale jesteś pewien? I chyba 50 cali ? https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-ue50mu6102k?querystring=UE50MU6102 Bo poprzednie modele o których pisałem tak odpadają - nie ma ich fizycznie w MM we Wrocławiu więc raty 0% odpadają (przy sprowadzaniu nie ma promocji). A ten widzę jest fizycznie. Więc brać go ? Tylko chciałem kurcze 55 cali. W sumie UE55KU6000 jest w neonecie też przy ratach 0% (jeszcze jakiś śmieszny tablet dają). Tylko jakoś wolałbym wziąć w MM bo mają za gorsze tą przedłużoną gwarancje do 5 lat.... edit: żona mówi że chce 55 cali i koniec Edytowane 15 Maja 2017 przez mareczek87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k360 0 Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Co co 55 jestem pewny w stu procentach, przejechałem paznokciem i sie zdziwiłem. W 50 i 43 siedzi va. Bierz 6400 55 cali. Troche drożej ale masz pewność, że siedzi tam va i ogolnie to znany i lubiany tv. Edytowane 15 Maja 2017 przez k360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareczek87 0 Napisano 15 Maja 2017 Tylko kurcze 55 cali ku6400 nie ma w media markt :/ A co matrycy. To jest skopiowane tutaj z forum, w sumie nie wiem czy dobrze rozumiem - ale z tego nie wynika jakaś ogrrrrrrrromna przewaga VA nad IPS? Im szersza strefa oglądania tym większa degradacja nastąpi na matrycy VA i tym bardziej preferowaną staje się matryca IPS, chyba, że zależy nam tylko na jakości w optymalnej pozycji oglądania - na wprost telewizora. Jeśli oglądamy tylko w dzień to nie ma większego sensu zakup telewizora na matrycy VA. Na IPS będzie równie dobra czerń, a dodatkowo dostaniemy szerokie kąty widzenia Jeśli oglądamy głównie transmisje sportowe i irytuje nas smużenie to raczej matryca VA będzie lepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 15 Maja 2017 55mu6100 jest na matrycy va 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekWML 107 Napisano 15 Maja 2017 10 minut temu, mareczek87 napisał: Tylko kurcze 55 cali ku6400 nie ma w media markt :/ KU6400/KU6450/KU6470 to ten sam model, różniący się tylko stopą. MU6100, podobnie jak KU6100, to barachło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ponury_stefan 3 Napisano 15 Maja 2017 14 minut temu, MasterBialy napisał: 55mu6100 jest na matrycy va 6100 czy 6102? Bo nie ogarniam kto pod jakim symbolem ten model sprzedaje. W jakim sklepie sprawdzałeś? 11 minut temu, JarekWML napisał: KU6400/KU6450/KU6470 to ten sam model, różniący się tylko stopą. MU6100, podobnie jak KU6100, to barachło Takie samo jak KU6400 na PLS. 38 minut temu, k360 napisał: Bierz 6400 55 cali. Troche drożej ale masz pewność, że siedzi tam va i ogolnie to znany i lubiany tv. Poczytaj w jednym z sąsiednich moje wrażenia z poszukiwania VA w 6400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k360 0 Napisano 15 Maja 2017 20 minut temu, MasterBialy napisał: 55mu6100 jest na matrycy va Chodzi Ci o ten tv? https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-ue55mu6102k?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml Egzemplarz który testowałem miał PLS. No chyba, że samsung losowo wrzuca matryce do 55 tek i jak masz farta to dostaniesz VA jak nie to PLS. Trzeba sprawdzać zanim się kupi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterBialy 30 Napisano 15 Maja 2017 W mnie w mmarkcie 55mu6100, wracalem z magazynu to przy okazji pomacalem Chociaz fakt... samsung w 55 kombinuje wiec tak czy siak trzeba sprawdzac tv zanim kupimy :/ na ekspo 55mu6100 stoi na va. pomylka... na ekspo stoi u mnie 55mu6102 i ma matryca va pomylka... na ekspo stoi u mnie 55mu6102 i ma matryca va Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k360 0 Napisano 15 Maja 2017 37 minut temu, ponury_stefan napisał: 6100 czy 6102? Bo nie ogarniam kto pod jakim symbolem ten model sprzedaje. W jakim sklepie sprawdzałeś? Takie samo jak KU6400 na PLS. Poczytaj w jednym z sąsiednich moje wrażenia z poszukiwania VA w 6400. Poczytałem, w takim razie zwracam honor Powiem wam tak: Samsung leci sobie w kulki z tym żonglowaniem matrycami. Człowiek idzie do sklepu i jak dokładnie nie sprawdzi to nie ma pewności co tak naprawdę kupuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ponury_stefan 3 Napisano 15 Maja 2017 32 minuty temu, MasterBialy napisał: Chociaz fakt... samsung w 55 kombinuje wiec tak czy siak trzeba sprawdzac tv zanim kupimy :/ Zaczyna się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach