Skocz do zawartości
naku83

LG Mini Beam PH550G

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry dostałem projektor LG Mini Beam PH550G jako bonus do zamówienia przedpremierowego LG G6 a że zagrało mi się to z remontem sypialni zastanawiam się czy nie wyrzucić starego tv i zastąpić tym projektorem.

W sypialni tv używany jest tylko w nocy tv satelitarna i to nie dość długo po prostu żona lubi jak coś gra w tle zanim zaśnie z reguły to jest tak że ona zasypia a ja ewentualnie obejrzę do końca coś co mnie akurat zaciekawi czasami jak skończę oglądać to się zastanawiam czemu ja taki gniot ogladalem. I tu moje pytanie czy zostawić sobie ten projektor dokupić ekran i ewentualnie statyw czy sprzedać choć pewnie więcej jak 1400 bym nie dostał. Podoba mi się w nim ze jest mały i nie wadzi chodź jednak będę musiał kombinować ze statywem gdzie to ustawić bo 3 metry to minimalna odległość gdzie mogę bez komponowania bo postawic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projektor sobie zostawiam już jest podwieszomy 2m od ściany, ściana jest koloru cytrynowego i do tego pomalowana strukturalną alpina więc ekran konieczny.

Nie chce wydać więcej jak 400 zastanawiam się nad SUPREMA FENIKS manualny  171x96cm biały maty i tu moje pytanie nada się czy może jakiś błyszczący ten LG ma tylko 550 lumenów no i nad rozmiarem z 2 metrow 144x81 cm czy ekran może być większy a może lepiej coś ma styk z wymiarem dobrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad tym projektorem. Rozumiem, że z 2m masz rozmiar o wielkości jakieś 65 cali jak liczę ? żeby mieć 100 cali ile musisz odjechać od ściany? w testowanym PicoPix pamiętam że miałem ok 100cali z 2m.

Daj znać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100" wyswietla z 3 meteow ale ja zamocowałem go na 2m bo z takiej odległości wydeje mi się optymalnie jakościowo obraz, leżąc na łóżku głowę mam oddaloną od sciany jakies 3m no i jasne sciany i meble możliwe że jak powiesze ekran będzie można rzucić większy obraz bez utraty jakości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi