nambuz 0 Napisano 4 Maja 2017 (edytowane) Witam jak w temacie , chciałem się dowiedzieć jaki tv w takim przedziale cenowym byśćie polecili. Chciałbym żeby miał przynajmniej 55 cali, interesuję mnie głównie obraz , nie chce 3D czy jakichś specjanych dodatków, interesuję mnie tylko dobry obraz. Oglądam głównie filmy i seriale, ale też często mecze piłki nożnej. TV będzie oddalony od siedzenia jakieś 2,5 do 3 metrów. Głównie bedą go oglądać dwie osoby ale w czasie meczu nie wykluczam więcej. Głównie siedzimy na wprost tv , ewentualnie kąty nie są duże. Pomieszczenie ma dł. 4m, szerokość 4m , telewizor będzie stał półce na srodku ściany, nie wisiał. Słońce w czasie dnia będzie padać przez krótki okres od lewej strony. Do tv będzie podłączony dekoder nc+ czyli obraz hd, na 4k nie ma co w sumie liczyć ewentualnie netflix . Głośniki w tv nie są ważne będzie do niego podpięty amplituner. Jeśli chodzi o internet to nie używam przeglądarek , wole komputer, czasami będzie na pewno odpalony tvn player. TV będzie bardzo często używany , więc przydałoby się jak najmniejsze zużycie energi :P. Do TV na pewno będzie podpięty komputer na stałe, oglądanie filmów z komputera itp. Jeśli chodzi o firme to nie mam problemów z jakąkolwiek firma nawet z chińczykami. Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź Edytowane 4 Maja 2017 przez nambuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nambuz 0 Napisano 10 Maja 2017 (edytowane) Widze że brak jakiejkolwiek odpowiedzi, dodam że obecnie mam TCL u55s7906 , i ciekawi mnie czy w tych pieniądzach kupie coś z lepszym obrazem czy nie ma szans. Co ewentualnie możecie powiedzieć o Samsungu UE55KU6640. Edytowane 10 Maja 2017 przez nambuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach