cherry34 0 Napisano 22 Marca 2017 Witam. Planuję zakup nowego TV i od razu przechodzę do rzeczy: 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? To pomieszczenie to salon z jadalnią i kuchnią 33m2, z czego stricte część salonowa to ok 23m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4-4,5m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-44. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Głównie na wprost, czasem z kuchni jednym okiem. Kąty raczej ważne.5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? Prawie na wprost7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung LE46C6508. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobrą czerń, ładną obudowę9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? NC+10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? 1 HDMI, z którego sygnał idzie z amplitunera11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 1012. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Mat13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Seriale, programy różne14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Nie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? pół / pół17. Preferencje co do wielkości? >=55"18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Słaba czerń - szary obraz ze słabym kontrastem19. Preferencje co do marki ? Sony, Samsung, LG, Panasonic20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie musi mieć21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500 ale lepiej poniżej 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Nie Ostatnio oglądałem sobie wystawę w jakimś sklepie i jestem świadom że na matową matrycę nie bardzo mam co liczyć. Dodam że TV nie musi mieć żadnego smart. No może wbudowany YouTube żeby ze smartfona zapuszczać kawałki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cherry34 0 Napisano 26 Marca 2017 Poszperałem co nieco i w stawce zostały: UE55KU6400 oraz KD-55XD8005. Czy warto dopłacać do Sony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach