Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Panowie czy ktoś testował może ten model?. Jest trochę opinii na temat wersji 60 calowej j6240 ale mało informacji na temat 65-tki.

W 60 calach jest matryca szarpa 120hz, czy w 65 tez będzie matryca szarpa??. 

W teście na stronie wszystko wypada ok, ale to 55 cali:

Prosiłbym o jakąś opinie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno jest pewne że w 65" nie będzie matrycy Sharpa może być AUO lub Samsung.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem do samsung polska ale oni twierdzą że nie są dystrybutorem na Polskę tej 65-ki..zresztą mówił że nie udzielają takich informacji jaka matryca w danym modelu

Prawdopodobnie będzie matryca AUO tak jak w modelu j6200

http://www.displayspecifications.com/en/model/469394

Po zagłębieniu się w temat wychodzi że w 65j6250 jest matryca AUO o oznaczeniu T650HVN05.1

Natomiast w sony 65W855 jest też AUO ale oznaczenie T650HVN12.3 oznaczona jako AMVA3.

Teoretycznie matryce AMVA powinny charakteryzować się lepszymi kątami i kolorami. Czy można się w ym przypadku spodziewać dużej różnicy w jakości i w kątach widzenia między tymi dwoma telewizorami ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie matryce są bardzo podobne:

http://www.panelook.com/T650HVN05.1 CELL_AUO_65_CELL_overview_28896.html

http://www.panelook.com/T650HVN12.2 CELL_AUO_65_CELL_overview_25601.html

podana jest wersja 12.2 ale myślę że 12.3 nic nie wniesie do tematu.

Najważniejsze jest jednak to że są to matryce 60 Hz czyli uruchomienie funkcji 3D odpada i ogólnie lipa z upłynniaczem obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego takie informacje ale w tym momencie jestem pewien że sony ma 120hz i samsung też prawdopodobnie. Zresztą znam kogoś kto odblokował 3d w tym samsungu 65j6250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak jest w Sony natomiast robienie z 65J6250 pełnosprawnego telewizora jest na zagranicznych forach dość powszechnie znane. Myślę że dane matryc są nieprecyzyjne lub jest loteria matrycowa która to Samsung uprawia bez żadnego skrępowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi