f4LecZka 1 Napisano 10 Stycznia 2017 Panowie prośba o pomoc w identyfikacji problemu. Telewizor Samsung UE40H6400AW 4 porty HDMI 1 - VECTRA 2 - ARC - Soundbar Sony HT-CT790 3 - BlueRay Sony 4 - Playstation 4 Po włączeniu sprzętu, w momencie kiedy wszystkie HDMI sa podpięte nie mogę ustawić w Anynet+ CEC Soundbara, wyszukuje mi jak najbardziej ale nie może się przełączyć. Jak odłącze wszystkie urządzenia i zostawie tylko SoundBar po restarcie TV, normalnie mi sie paruje na CEC i po podłączeniu VECTRY z powrotem do TV, dźwięk idzie z Soundbara, jednak po restarcie TV nie ważne czy to z samą vectrą i soundbarem, czy z 4 urzadzeniami na raz jest znowu to samo. Zmiana wyjścia dźwięku na odbornik - jednak nie łączy się po Anynecie + CEC i głosu brak. Co może być problemem bo już każdą konfigurację sprawdzałem i to działa tylko w wersji kiedy podłącze sam Soundbar i na włączonym TV dołoże HDMI z Vectrą. A z tego co czytałem ludzie nie mają zbytnio z tym problemu. Nie sądze żeby powodem były przewodu HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
f4LecZka 1 Napisano 10 Stycznia 2017 Tak na prawdę problem zaczyna się kiedy do TV podłącza się Tuner VECTRY 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach