Skocz do zawartości
  • 1
pawelchgdansk

PANASONIC internet przez ich serwer?

Pytanie

Witam.

Zakupiłem niedawno TV Panasonic 58DX710.

Wszystko ok za wyjątkiem oglądania Youtube w 4k. W pierwszej kolejności po włączeniu filmiku pojawia się ikonka 4k która po sekundzie zmienia się w HD. Zacząłem więc zagłębiać się w temat. Stwierdziłem, że faktycznie mogę mieć za wolne łączę do strumieniowania w 4k więc po telefonie do UPC już mam odpowiednie, a mianowicie 150Mb. Sprawdziłem na komputerze wszystko ok, uruchomiłem test na tv ... prędkość bez zmian i ping w okolicach 100 gdzie na komputerze nie ma nawet 20. Mówię sobie może to przez WiFi. Dzisiaj przywiozłem kabel eth i po podłączeniu, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, dalej bez zmian. Szukałem, myślałem i nic. Zadzwoniłem do Panasonica a tam, miła Pani, powiedziała mi, że wszystkie dane które "ściągam" na TV idą przez ich serwer. To może tłumaczyć słaby transfer i wysoki ping. Chociaż dla mnie rozwiązanie jakieś koszmarne.

Więc nie mam w TV na YOUTUBE możliwości oglądania w 4K co jest dla mnie jakimś nieporozumieniem i głównie na tej funkci mi zależało.

Mieliście podobne sytuacje? U Was działa normalnie w 4k?

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1

Witam

Przegladajac youtube znalazlem  film  ktory moze byc pomocny w rozwiazaniu problemu.Ktos moze  na poczatku  filmu zwrocic uwage na migotanie   ekranu ale raczej  to wina  kamery ktora zarejstrowala   film .wracajac do pytania to na tym filmie mozna  zauwazyc  ze  jest mozliwosc zmiany rozdzielczosci w youtube  na 4k.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Witam. Mam podobny problem. Mianowicie posiadam model tx-58ex780e i łącze światłowód 300Mb/s.

Na laptopie komórce i innych urządzeniach osiągam transfer około 200Mb/s (strona do sprawdzania łącza pod Netflixa - fast.com) a na nieszczęsnym tv z trudem 32Mb/s przez co o filmy lądują mi się tylko do rozdzielczości 2k. Tv połączony przez wifi 5ghz. Zamiana na kabel daje ten sam rezultat. 

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

Dodam że znajomy na tym samym łączu a tv Samsunga osiąga lekko 100Mb/s

Pozdrawiam

Edytowane przez Tomasz Łaborewicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi