Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 11.01.2017 o 21:08, Malix7 napisał:

A ja mam dylemat: przebarwienia w jednej części przy czarnym tle są bardzo wyraźne, wyraźne białe plamy... :-( Chyba zwrócę go w terminie 14 dni i zostanę przy 55 calach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tchnąłem dzisiaj drugie życie w 55 i 75H6400 jakie posiadam w domu. Otóż zainstalowałem Plexa. Nie ma porównania do Samsung AllShare (Link). Sam Plex działa równie szybko co aplikacja Samsunga, a do tego sam pobiera opis po polsku i okładkę :) Że też nie odkryłem tego wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 lat po debiucie! Moznaby rzec, rychlo w czas. ;)
Ja uzywam DSvideo (Synology) od wczesnej fazy jej istnienia, tj jeszcze zanim dodali ja do katalogu oficjalnych aplikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale do powyższych i tak trzeba mieć serwer multimediów w swojej sieci domowej, bo one tylko po sieci domowej działają, czy coś źle znalazłem w Google?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzisiejszych czasach, mozna nie miec telewizora ale zeby nie miec serwera z multimediami, to by bylo juz przegiecie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazywam się..............nie mam serwera z multimediami i dobrze mi z tym. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Ty jestes znany z przeginania.
Moja powyzsza odpowiedz nie jest powazna, bo jest replika na pytanie ktore uznaje za niepowazne. Nie wazne czy uzywamy aplikacji klienta dedykowanej dla konkretnego serwera, proprietary (z braku polskiego okreslenia pod reka), jak w przypadku DSVideo-Synology, czy multiplatformowej , jak Plex., czy dzieki DLNA , uzywamy zasobow udostepnionych z komputera, czy dysku twardego podpietego do routera, albo jeszcze inaczej, bo przy uzyciu aplikacji Bubble UPNP ze smartphone'a bedzomy stresmowac lokalne czy rozproszone w sieci LAN czy WAN zasoby, zawsze uzywamy serwera!. Mozna nie miec, mozna tak nie robic. Mozna zawracac glowe pytaniami typu "dlaczego sanki zjezdzaja z gorki', ale warto wxzesniej wiedziec co to sanki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się wie co to i gdzie ta górka. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, po poście kolegi @lycone, zapytałem wujka google, co to  Plex i Samsung AllShare:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AllShare korzystałem już dawno, Kodi też sprawdzałem, ale nie wiedziałem, że Plex będzie działał na TV Samsunga :D Lepiej późno niż wcale :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi