wyciu 2 Posted December 28, 2006 Witam,po tym filmie widać poprawe jakości obrazu ale za to jest tylko AC-3 2.0 w wersji ENG i standardowo mpeg1 w wersji POL. Po filmie jak skończe zgrywać dam screny . Z tego co wiem ,a wiem,to na naszym forum będzie odpowiadał nam na nasze skargi,pytania itd. Pan technik z Cyfry+ Quote Share this post Link to post Share on other sites
cHoDnik 0 Posted December 28, 2006 to jednak dobrze zauważyłem poprawę jakości obrazu na mojej plazmie 37PV60 via Mediasat nie pytam,jak przekonałeś Pana Technika z C+ do bycia tutaj/stawiam wirtualne piwo ,Tobie a P.T jak zasłuży / ps na forum Cyfry totalne milczenie,to chociaż tutaj czegoś się dowiemy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
daniel76 0 Posted December 28, 2006 Dokładnie , też zauwazyłem obraz o wiele lepszy od wczorajszego seansu. Jest i kolejna dobra wiadomośc : działają napisy i można włączyc oryginalną scieżkę - jeszcze wczoraj napisy nie działały. Dostali kupę zgłoszeń o to podobno i obiecali , ze na dzisiaj poprawią. Jak widac postarali się ( jestem w szoku , że cyfra tak szybko zareagowała na uwagi abonentów ). Dzisiaj gadałem z dośc fajnym gościem w BOK. Okazuje się , ze w HD są tylko emisje Premiership ( raz w tygodniu ) a pozostałe pozycje to uscale. Prawdopodobnie od Gwiezdnych Wojen zacznie się HD ( nie upscale ) ale kto ich tam wie. Z ciekawych rzeczy dowiedziałem się , ze zastanawiają się nad 1080i ale potwierdził , ze jest brak miejsca na transponderze i czekają co z TPS i CanalSat - po decyzjach we Francji przyjdzie czas na Polskę. Nowy program w HD - najbliżej jest do National Geographic HD - i to prawdopodobnie będzie kolejny kanał HD a potem może Planete HD . Zobaczymy jak pożyjemy pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
wyciu 2 Posted December 28, 2006 [quote name='daniel76' post='31766' date='28.12.2006, 23:09 ']Dokładnie , też zauwazyłem obraz o wiele lepszy od wczorajszego seansu. Jest i kolejna dobra wiadomośc : działają napisy i można włączyc oryginalną scieżkę - jeszcze wczoraj napisy nie działały. Dostali kupę zgłoszeń o to podobno i obiecali , ze na dzisiaj poprawią. Jak widac postarali się ( jestem w szoku , że cyfra tak szybko zareagowała na uwagi abonentów ). Dzisiaj gadałem z dośc fajnym gościem w BOK. Okazuje się , ze w HD są tylko emisje Premiership ( raz w tygodniu ) a pozostałe pozycje to uscale. Prawdopodobnie od Gwiezdnych Wojen zacznie się HD ( nie upscale ) ale kto ich tam wie. Z ciekawych rzeczy dowiedziałem się , ze zastanawiają się nad 1080i ale potwierdził , ze jest brak miejsca na transponderze i czekają co z TPS i CanalSat - po decyzjach we Francji przyjdzie czas na Polskę. Nowy program w HD - najbliżej jest do National Geographic HD - i to prawdopodobnie będzie kolejny kanał HD a potem może Planete HD . Zobaczymy jak pożyjemy pozdrawiam [/quote] Dobre informacje,masz browarka i na sylwka wypije za twoje zdrowie Quote Share this post Link to post Share on other sites
lidi 0 Posted December 29, 2006 [quote name='wyciu' post='31755' date='28.12.2006, 23:33 ']Witam,po tym filmie widać poprawe jakości obrazu ale za to jest tylko AC-3 2.0 w wersji ENG i standardowo mpeg1 w wersji POL. Po filmie jak skończe zgrywać dam screny . Z tego co wiem ,a wiem,to na naszym forum będzie odpowiadał nam na nasze skargi,pytania itd. Pan technik z Cyfry+[/quote] ciekawe czekamy co bedzie dalej Quote Share this post Link to post Share on other sites
piciuuu 0 Posted December 29, 2006 o jakosci Olivera Twista mowi objetosc filmu 8.35GB, oby c+ nas tak dalej pozytywnie rozczarowywala jakoscia! szkoda tylko ze dzwiek 2.0 Quote Share this post Link to post Share on other sites
krog 1 Posted December 29, 2006 Ale napisów jak nie było tak nie ma. Przynajmniej u mnie na Humaxie. Napisy sa dostępne z menu ale nie wskakują. Jakmieliscie dzisiaj na Kowalskich ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pabloss 0 Posted December 29, 2006 U mnie na C+Sport HD napisy są na każdym filmie poprzez teletext (odbieram na Topfield) Quote Share this post Link to post Share on other sites
daniel76 0 Posted December 29, 2006 U mnie dokladnie tak samo jak u Ciebie Pabloss - przybliżę , że chodzi o teletext z pilota Topfielda i przez niego generowany. Nie wiem czy tak samo działa bezpośrednio z telewizora bo nie sprawdzałem. Jesteś zadowolony z Topfielda Pabloss bo ja jak najbardziej Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pabloss 0 Posted December 29, 2006 Jestem bardzo zadowolony z Topfielda obraz jest super zarówno na kanałach HD jak i SD. Quote Share this post Link to post Share on other sites