Skocz do zawartości
Finder

40-43 1900-2200

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, sprzet na okolo 4 lata , nie zalezy mi na 4k ani 3d 100hz matryca mile widziana input lag do grania solo w granicach 40 nie gram przez internet jesli juz to w malo dynamiczne gry tupy NBA2k

Podaję też odpowiedzi do ankiety:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? ok. 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stac
6. Jak słońce świeci w pokoju? nie swieci na tv
7. Jaki masz obecnie telewizor? Chwilowo żadnego
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? NC+
10 .Jakie urządzenia? KONSOLA XBOX one
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-3
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? koszykowka, filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Funkcje internetowe mile widziane, ale serfuje raczej na komputerze.
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, jest zamiar na xbox one.
16. Preferencje co do marki? samsung, lg
17. Preferencje co do wielkości?
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Im taniej tym lepiej, ale maks. ok. 1900-2200
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Nie potrzebne

modele ktorymi jetem zainteresowany to:

Samsung UE43KU6072U(input lag?)

LG 43LH6047(input lag?)

Samsung UE40J6240(44)

Samsung UE43J5600 (39)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie myślałeś o nieco większym w granicach 48-50"? 

Z podanych przez Ciebie tylko 40J6240 (2015r.) ma 100Hz matrycę, spójrz też na: 40J6300 (zakrzywiony, 2015r.), 40DS630 (2016r.), 42LF652 (2015r.), 43W755 (2015r.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam do oglądania 40h6200 myślałem ze to 42 co prawda bo nie zauważalnym różnicy kupiony w tamtym roku. wielkość jest komfortowa. nie chce wydawać więcej pieniędzy wiec postanowiłem kupić co mniejszego ale lepszego. te modele, które podałem są dostępne od reki w euro rtv jak i saturnie. Chciałem kupić dziś cały zestaw. preferowałbym raczej płaski ekran, ale dziekuję za sugestie.652v jest dobrym wyborem, ale ejdnak wole dac 100zl wiecej i kupic cost stacjonarni, duzo zachodu przy zwrocie pozniej. Z równych źrodeł w tym od LG dostalem odp ze 6047 ma rowniez 100hz jako flagowy model z full hd na ten rok. http://www.lg.com/cz/televizory/lg-43LH6047

Wczoraj gralem chwile na rc550 z matryca 50hz i nie zauwayzlem zeby razilo po oczach szczerze mowiac, takze 50hx w J5600 biore pod uwage

Edytowane przez Finder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi