Jump to content
Sign in to follow this  
barankowski

pomoc z lcd LG 32LX2R

Recommended Posts

KUPILEM OSTATNIO LG 32LX2R ALE MAM PROBLEM Z DOBRA JAKOSCIA OBRAZU I NIEWIEM CZY NIE BEDE MUSIAL GO ODDAC --TWARZE SA LEKKO ROZMAZANE NIE MAJA OSTROSCI , SA NIEWYRAZNE MAM ODCZUCIE ZE PRZEZ CCALY CZAS OBRAZ LEKKO FALUJE A ZA PRZESUWAJACYMI SIE POSTACIAMI IDZIE CIEN -KUPILEM DOBREJ JAKOSCI KABEL EURO , MAM PODLACZONA SATELITE ALE OBRAZ JEST LEKKO MOWIAC KISZECZKA I MAM WRAZENIE ZE MOJ STARY TV JEST LEPSZY ---MOZE KTOS WIE W CZYM JEST PROBLEM ,CZYZBY JAKAS WADA -PROSZE O DORADZTWO Edited by barankowski

Nie wiem jaki masz dekoder.Może w ustawieniach dekodera trzeba zmienić wyjścia np.na RGB lub inne.Sprawdź najpierw to.TV zawsze zdążysz wymienić.Może masz kiepski przewód EURO,najlepiej żeby był opisany i pełny,podłaczony do odpowiednich gniazd (np.AV1,czy AV2) opisanych w instrukcjach dekodera i TV.Mam wrażenie że oglądasz obraz po okrągłym przewodzie ze zwykłą wtyczką a nie po euro.Obraz z satelity powinieneś mieć brzytwa.

[quote name='ambona' post='31581' date='27.12.2006, 20:44 ']Nie wiem jaki masz dekoder.Może w ustawieniach dekodera trzeba zmienić wyjścia np.na RGB lub inne.Sprawdź najpierw to.TV zawsze zdążysz wymienić.Może masz kiepski przewód EURO,najlepiej żeby był opisany i pełny,podłaczony do odpowiednich gniazd (np.AV1,czy AV2) opisanych w instrukcjach dekodera i TV.Mam wrażenie że oglądasz obraz po okrągłym przewodzie ze zwykłą wtyczką a nie po euro.Obraz z satelity powinieneś mieć brzytwa.[/quote]

Tez posiadam ten model TV,obecnie mam N-ke, ale wczesniej telewizje ogladalem na fergosonie 3018.W menu dekodera zawsze mialem ustawione RGB.Obraz po dobrej jakosci kablu euro Prolinka (ok 100zl) byl naprawde dobry.Na pewno nie mialem takich problemow z obrazem jak ty.Moze podlacz inny tuner do TV i wtedy bedzie latwiej stwierdzic co moze byc przyczyna. Edited by DreeC