Hubert2121 0 Napisano 23 Września 2016 Witajcie, szukam tv do 5,5 tyś zł. Przekątna 45-55" z matrycą co najmniej 100Hz. Raczej jest to zakup na parę lat więc chciałbym żeby tv obsługiwał 4k. Proszę o pomoc w wyborze. 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 14m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-4 m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? do kąta około 45 stopni 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? tymczasowo będzie stał6. Jak słońce świeci w pokoju ? okno od południa, na przeciwko tv 7. Jaki masz obecnie telewizor ? brak8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? smart tv, dobra jakość obrazu9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD, SD10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? na razie brak11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4h12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matowa13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, seriale14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 45-55"18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? zawieszanie19. Preferencje co do marki ? brak20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5 500 zł 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? tak Tv będzie używany do oglądania tv naziemnej oraz seriali i filmów z internetu co jest dla mnie najważniejsze. Będę chciał zainstalować KODI albo na tv z android tv bądź kupić Nvidia Shield Android Tv i na niej postawić KODI. Modelem tv o jakim myślałem jest PHILIPS 55PUS7601, nigdy nie miałem tv z Ambilightem ale wydaję się to ciekawe rozwiązanie plus ma Android TV. Proszę o opinię czy warto myśleć o tym modelu, oraz ewentualne inne sugestie. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hubert2121 0 Napisano 24 Września 2016 Oczywiście chodziło mi o model PHILIPS 55PUS7101. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 24 Września 2016 (edytowane) Oglądasz dużo wieczorami, więc ten Philips Ci się nie sprawdzi, ponieważ ma bardzo słabą czerń (IPS). W dzień to wygląda znośnie, ale w nocy masakra - przynajmniej dla mnie. W tej cenie kupisz w rabacie technologicznym Samsunga 55KS7000 i Soniaka 55XD8505 - ceny poniżej 5200 zł. Edytowane 24 Września 2016 przez rafcio76r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach