wasylu 0 Napisano 21 Września 2016 Witajcie, to mój pierwszy postu tutaj, ale czas zacząć rozglądać się za nowym telewizorem bo stary Trilux coraz gorzej wyświetla. Trochę to zły moment na zmianę TV bo mój szkrab (2 lata) potrafi ni z tego ni z owego machnąć w ekran bo się Jej coś spodoba. Dobrze więc gdyby był stabilny bo póki co nie mam go jak powiesić i będzie stał tam gdzie poprzednik w rogu pokoju na niskim stoliku. Zmieniając telewizor chciałbym aby nagrywał na usb, i można było bez problemu wrzucać z komórki zdjęcia itp do obejrzenia podobnie jak z innych domowych sprzętów. A ponieważ param się fotografią jakość obrazu ma spore znaczenie. Niestety w pokoju jest sporo światła choć w miejsce tv pada dopiero od godz. 15 a wówczas trochę siedzimy bokiem do ekranu. Pomóżcie więc coś wybrać sensownego 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? zazwyczaj 2-4m ale córka i 1 potrafi3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-54. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? zasadniczo na wprost ale dość często bokiem5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać, ale z możliwością powieszenia w przyszłości6. Jak słońce świeci w pokoju ? pokój jest od południowego zachodu czyli od 12 do zachodu pełno słońca7. Jaki masz obecnie telewizor ? tak stary że nie warto pisać8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? smart, wifi,dlna9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? kablówka10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? mogą być:aparat, kamera, komputer11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? nawet do 14h12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie mam zdania13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? wszystkie14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie jestem w stanie określić16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? dniami i wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 40-43"18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? cena19. Preferencje co do marki ? brak20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? niekoniecznie21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? ok 2 tys zł 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach