Skocz do zawartości
lukaszplpl

Samsung KU6450 + moduł CAM - kilka problemów

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Zupełnie nie wiem pod jaki dział podczepić ten wątek, jeżeli źle zamieszczam przepraszam i proszę o przeniesienie.

Do Samsunga KU6450 mam podpięty moduł CAM (Conax) z podpięta telewizją cyfrową od Inea.

Pierwszy z problemów, jak to w pakietach TV bywa część kanałów zupełnie nie jest interesująca i szkoda tracić czasu je przeglądając.

Mam utworzone ulubione listy. Wszystko działa poprawnie jednak mając wybraną ulubioną listę niezależnie od ustawionej ilości kanałów program telewizyjny nie jest odświeżany, ani w całym pełnoekranowanym epg, ani w pasku po prawej. Aby odświeżyć program dla danego kanału należy w niego wejść (czyli go włączyć).

Z testów wyszło, że jak wyłącze telewizor z prądu i ponownie go uruchomię to lista jest odświeżana, jednak to jest mało wygodne.

Drugi problem jest z lekka inny.

Co jakiś czas operator TV usuwa, dodaje, zmienia nr kanału nie wiem czy telewizor powinien sam aktualizować zmiany, jednak muszę robić to ręcznie, nowe skanowanie kanałów przez co za każdym razem tracę ulubione co jest dość wkurzające przy ponownym ustawianiu kilku list. Czy jest jakieś rozwiązanie?

Trzeci i ostatni problem z trochę innego działu.

Od czasu do czasu zdarza się ustawić nagrywanie jakiegoś programu. Nagrywania działa prawidłowo jednak podczas odtwarzania górny panel odtwarzacza pojawia się co ok 30 do 90 sekund na kilka sekund do kilkudziesięciu co jest bardzo mocno wkurzające. Nie wiem jak podejść do tego tematu bo nie wiem czy tak powinno być czy to jakiś problem z softwarem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej co do listy ulubionych mozesz ja zapisac na pendrive i pozniej przywrocic

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi