rogerro 0 Napisano 16 Lipca 2016 Cześć Poszukuję tv który posiada dobry obraz przy podłączeniu tv do PC przez hdmi - obecnie tak oglądam wszystko na TV(tryb komputer) - głównie ze względu na szybkie przewijanie(czołówki seriali) na PC, możliwość synchronizacji napisów oraz ich prawidłowe wyświetlanie w formacie .ass, oraz to, że nie muszę się bawić w nagrywanie na pendrive tylko bezpośrednio. Smarty itp mnie nie interesują, YT przez hdmi też mogę sobie włączyć, nawet tak zacinający soft jak w philipsie mi nie przeszkadza bo wszystko wykonuje na PC a TV tylko wyświetla obraz. Od nowego tv oczekuję właściwie tylko tego aby wyświetlany obraz był ładny i matryca była równo podświetlona (na rogach ekranu może być trochę gorzej, ale nie za bardzo). No i teraz pytanie - czy którykolwiek tv 4k w tym przedziale cenowym spełnia moje wymagania? Przykładowe TV 4k znalezione na ceneo: LG 55UF675V - 2900zł Philips 55PUH6400 - 3000zł THOMSON 55UA6406 - 3000zł LG 55UH600V - 3150zł SAMSUNG UE55JU6000 - 3200zł LG 55UF695V - 3300zł Philips 55PUS6101 - 3450zł Samsung UE55JU6400 - 3500zł Czy może jednak lepiej kupić fullhd/poczekać na nowe modele 4k? 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 14m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5-3m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 14. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? - Na wprost 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - Wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? - Z boku są okna, ale promienie nie padają na TV7. Jaki masz obecnie telewizor ? - Philips 42pfl50088. Co chcemy aby telewizor posiadał ? - Obraz dobrej jakości9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD, Jeśli tv 4k to myślę, że 4k też10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Komputer11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Czasem 0 czasem 1212. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Aby nie było straszne lustro i będzie ok13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? - Filmy, seriale, anime przez hdmi z PC 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? - Nie 15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? - Może się zdarzyć, że gra z PC ale rzadko 16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? po równo dzień/wieczór 17. Preferencje co do wielkości? 55"18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? - Nierównomierne podświetlenie 19. Preferencje co do marki ? Brak20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? 3d mnie nie interesuje21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? - Fajnie jakby do moich potrzeb wystarczył tv do 3000, ale powiedzmy 3500 to takie max 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? - raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach