jokers 22 Posted December 20, 2006 Okolo 16 pokazal sie nowy soft do nboxa - sporo zmian - HDMI juz dziala - (philips 9551) Wprowadzone zmiany w sofcie: 1. Reczne przelaczanie miedzy trybem HDMI/DVI za pomoca przycisku RES - jesli przy polaczeniu HDMI wystepuja problemy z dzwiekiem lub obrazem, nalezy zmienic ten tryb przez dluzsze (3sek) przytrzymanie klawisza RES. 2. Mozliwosc odbioru sygnalu z satelity Astra, o ile umozliwia to konfiguracja instalacji antenowej. 3. Menu antenowe umozliwiajace konfiguracje DiSEqC. 4. Wyciszanie dzwieku na cyfrowych wyjsciach audio (HDMI i S/PDIF). 5. W pasku informacyjnym (tzw. baner) przyciski nawigacyjne pilota (strzalki) pozwalaja na podglad informacji o audycjach na innych kanalach. 6. W pasku informacyjnym mozliwe jest przejscie do listy kanalow zdefiniowanychprzez uzytkownika przy uzyciu kolorowych przyciskow. Funkcja ta jest dostepna, jezeli wczesniej zdefiniowano liste uzytkownika. 7. Mozliwosc blokowania wybranych kanalow kodem PIN. Jest to funkcja niezalezna i odrebna w stosunku do blokady ustalonej w menu kontroli rodzicielskiej... Quote Share this post Link to post Share on other sites
lopi 0 Posted December 20, 2006 No mi własnie zaczął spadać zobaczymy czy coś poza tym poprawili. Quote Share this post Link to post Share on other sites
austrian 1 Posted December 20, 2006 (edited) Ludzie wazna sprawa:) działa mi w koncu dolbyDigital bez szatkowania dzwieku!!! Wielu na tym forum miało ten sam problem, działa szybciej i madrzej np. jak z pilota właczam na zródło kompa od tv-lcd to dekoder i nagłosnienie nie nadają [beeep] w koncu zrobili to:) i blokade programow za pomocą pinu Tą aktualke to zrobili nam na swięta:) pozdrawiam w koncu zadowolony z enki oby przy nastepnej aktualce tego co juz jest nie spieprzyli. Aha EPG działa mi slicznie na caly tydzien:) Edited December 21, 2006 by austrian Quote Share this post Link to post Share on other sites
lordKszyh 0 Posted December 20, 2006 Siedze w pracy jak na szpilkach czytając Wasze posty... Nie mogę się już doczekać aby sprawdzić jak to jest z tym hdmi. Może wreszcie nie będę musiał puszczać przez componenta, którego chętnie bym zatrudnił przy dvd Szkoda że nadal nie ma układania programów wedle własnych potrzeb, ale może będzie następnym razem za miesiąc... albo dwa Póki co dzięki i za to. Pozdrawiam i Wesołych Świąt !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Veyron 0 Posted December 20, 2006 CZEKAMY na aktualke nbox HDTV recorder CZEKAMY na aktualke nbox HDTV recorder Quote Share this post Link to post Share on other sites
amstrad 0 Posted December 20, 2006 epg nadal nie działa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzy$ 2 Posted December 20, 2006 [quote name='austrian' post='30512' date='20.12.2006, 17:31 '] Ludzie wazna sprawa:) działa mi w koncu dolbyDigital bez szatkowania dzwieku!!! Wielu na tym forum miało ten sam problem, działa szybciej i madrzej np. jak z pilota właczam na zródło kompa od tv-lcd to dekoder i nagłosnienie nie nadają [beeep] w koncu zrobili to:) i blokade programow za pomocą pinu Tą aktualke to zrobili nam na swięta:) pozdrawiam w koncu zadowolony z enki oby przy nastepnej aktualce tego co juz jest nie spieprzyli. [/quote] Niestety dźwiek dalej przerywa:( Quote Share this post Link to post Share on other sites
Headstar_PL 1 Posted December 20, 2006 (edited) u mnie tez pobiera, chociaz cos przycina niestety, zatrzymal sie na 5272 z 5273 czekam ... i juz ... na oko : bardziej transparentny pasek informacyjny, brak epg, pasek postepu programu na szaro zamiast na bialo, przez co jest to nieco bardziej czytelne, brak info o braku obrazu lub dzwieku, testowane okolo 3 minuty wiec pewnie nowosci jest wiecej acha, w menu zmiana - nie dziala zolty+728 za to mamy dostep do konfiguracji anteny (mniej wiecej to co bylo pod zolty+728 chociaz jakby mniej tego). Edited December 20, 2006 by Headstar_PL Quote Share this post Link to post Share on other sites
Veyron 0 Posted December 20, 2006 nie działa bo trzeba zrobić aktualizacje Quote Share this post Link to post Share on other sites
j23 0 Posted December 20, 2006 (edited) [quote name='Veyron' post='30530' date='20.12.2006, 18:26 '] nie działa bo trzeba zrobić aktualizacje [/quote] na kanale 179 leci nie luxe hd lecz m6hd Nie to tylko trailery różnych kanałów francuskich. Tylko ciekawe, że za każdym razem trzeba ręcznie zmienić język na francuski Po zmianie softu dźwięk przez hdmi działa bez przerw Edited December 20, 2006 by j23 Quote Share this post Link to post Share on other sites
luk1401 0 Posted December 20, 2006 Czy po aktualizacji oprogramowania nadal widać w ukrytym menu Conax UA, czy to już zablokowali? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MaBri 0 Posted December 20, 2006 Mnie najbardziej zalezało na diseqc - i działa. Ma prostsze menu. Szybsze przełączanie kanałów, ten sam poziom dźwięku (wcześniej na nce poziom dźwięku był niższy niż na kablówce). Mam jeszcze wrażenie jakby poprawiła się jakość dźwięku na kanałach radiowych. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukas 0 Posted December 20, 2006 Zainstalowałem nowy soft i zauważyłem że jest już ASTRA - niech ktoś napisze jak ustawć n-boxa pod Monoblok (Astra,Hotbird) - a gdyby komuś (Moderator) chciało wstawić się foto ustawień - ale się rozmarzyłem -sory. PS. Nareszcie będę miał dodatkowo mecze Bundesligi (DSF) Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukas 0 Posted December 20, 2006 [quote name='lukas' post='30571' date='20.12.2006, 21:40 '] Zainstalowałem nowy soft i zauważyłem że jest już ASTRA - niech ktoś napisze jak ustawć n-boxa pod Monoblok (Astra,Hotbird) - a gdyby komuś (Moderator) chciało wstawić się foto ustawień - ale się rozmarzyłem -sory. PS. Nareszcie będę miał dodatkowo mecze Bundesligi (DSF) [/quote] U W A G A Anuluję swój poprzedni ww. POST . W nowym oprogramowaniu jest USTAWIENIE ANTENY więc ustawienie n-boxa (mając monoblock) jest proste jak p........nie . pozdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites
herhor 0 Posted December 20, 2006 Na telewizorze Sony KDL32V2000 dźwięk dalej zanika co kilka minut Quote Share this post Link to post Share on other sites
wisio 0 Posted December 20, 2006 Sony KDL 32S2010 dzwiek równie zanika , ale jak by z mniejszą częstotliwością ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zawi 0 Posted December 20, 2006 U mnie działa wszystko super (plazma panasonic połączenie przez hdmi,dżwięk też się nie tnie).No i w końcu współpraca z monoblockami. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wisio 0 Posted December 20, 2006 Jeszcze jedno !! po nowym sofcie żona mi sie szybciej w kuchni uwija ! a przed świętami napewno mi sie to nada ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zawi 0 Posted December 20, 2006 Sorry,że zapytam. Czy to Twoja żona ma wgrany nowy soft czy n-ka Quote Share this post Link to post Share on other sites
kristoferson 0 Posted December 20, 2006 no to prosze o pomoc juz 4 raz aktualizacja dekodera i za kazdym razem brak nowego softu o co chodzi pomoccccyyyyy??????? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zawi 0 Posted December 20, 2006 A ściągasz nowy soft? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kristoferson 0 Posted December 20, 2006 zawi no sciagam nowy soft ale za kazdym razem brak nowej wersji oprogramowania juz nie wiem co robic juz 6 raz Quote Share this post Link to post Share on other sites
zawi 0 Posted December 20, 2006 Przed godziną właśnie ściągałem soft. Włączyłem 1 program,wszedłem w aktualizację i w momencie wykrył mi nowe oprogramowanie po czym jak wciśniesz OK na potwierdzenie upgradu tuner przeładowuje się.Następnie zobaczysz ekran aktualizacji softu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Veyron 0 Posted December 20, 2006 AKTUALKA TYLKO DO nbox HDTV nie recorder!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ThYX 0 Posted December 20, 2006 [quote name='zawi' post='30586' date='21.12.2006, 01:00 '] U mnie działa wszystko super (plazma panasonic połączenie przez hdmi,dżwięk też się nie tnie).No i w końcu współpraca z monoblockami. [/quote] A jaki to model ? Na moim 37PV60 niestety dzwięki leci do tv, tylko przy ustawieniu w nboxie Dolby=NIE. A pewnie wszystkie dvd mają możliwość wysłania dzwięku do tv przez hdmi niezależnie od spdif i byłoby po kłopocie (bitstream/pcm/...) ... a tak ... trzeba zmieniać ... ehhh szkoda gadać :-( Quote Share this post Link to post Share on other sites