Jackcpl 0 Napisano 15 Marca 2016 Witam WszystkichMoim problem jest wybór między UE55H6400 a LG 55LF652V, doszedłem do wniosku, że nie stać mnie na dobrego 4k więc wolę nie najdroższego FHD, wydaje mi się że wybrałem najlepsze z możliwych:), obydwa z matryca 120hz oraz cena okolice 3000 PLN.Wielkie Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MANOL 4 Napisano 16 Marca 2016 Bezapelacyjnie 55LF652V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jackcpl 0 Napisano 16 Marca 2016 no ale co ma takiego lepszego 55LF652V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stanec 17 Napisano 16 Marca 2016 Właśnie nie wiadomo o co koledze chodziło, ale będzie miał według mnie (LG) lepszy system operacyjny, będzie świeższy o rok i lepsze kąty widzenia (matryca IPS). W Samsungu powinna być za to lepsza czerń przez matrycę VA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudi2000 8 Napisano 16 Marca 2016 Po pierwsze to sobie odpowiedź na jakiej matrycy chcesz mieć tv. IPS czy VA Wysłane z mojego D5503 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jackcpl 0 Napisano 16 Marca 2016 No własnie nie wiem, która matryca byłaby lepszą dla mnie, nie znam się na tym;/Faktem jest, że zależy mi jak na najlepszym obrazie aby był wyrażisty, barwny, bez smużenia, bez tzw. artefaktów, oglądać w dzień i w nocy, filmy, mecze i jakieś gierki, może coś mi poradzicie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jackcpl 0 Napisano 16 Marca 2016 hej doczytałem że w lf652v jest duży clouding więc chyba wybiorę h6400... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudi2000 8 Napisano 17 Marca 2016 Jak oglądasz filmy nocą to matryca VA jest dla ciebie odpowiednia, tylko pamiętaj o kątach widzenia. Wysłane z mojego D5503 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jackcpl 0 Napisano 17 Marca 2016 Światło w pokoju można zaslonić roletami, tu nie ma problemu ale która matryca da mi "lepszy obraz" tzn. wyrazisty, barwniejszy itp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudi2000 8 Napisano 17 Marca 2016 Głębszy i bardziej realny to VA Wysłane z mojego D5503 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jackcpl 0 Napisano 17 Marca 2016 jak zdecydowałem się na 55h6400 to w media zrobili promocje na lg652v cena 2900. Panowie co robic może ten IPS nie jest taki zły??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stanec 17 Napisano 17 Marca 2016 Nie jest zły, kwestia który będzie Tobie bardziej odpowiadał. My za Ciebie decyzji nie podejmiemy, bo to ty go będziesz oglądał na co dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 18 Marca 2016 Ja mam LG55LF652V i naprawde jestem zadowolony, z obrazu i mozliwosci tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jackcpl 0 Napisano 18 Marca 2016 No a co z tym clouding-em czytam wiele komentaży, że to tragedia nierównomiernie świeci a sam TV dość często się zacina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stanec 17 Napisano 18 Marca 2016 Nie słyszałem aby Webos 2.0 się zacinał, jest to jeden z najlepszych systemów na tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 19 Marca 2016 Mnie przez pol roku użytkowania nic sie nigdy nie zacielo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center78 0 Napisano 20 Marca 2016 Witaj. Ja mam 50` i jestem zadowolony chociaż mogłem wybrać inny.. Rzeczywiście 55` mają problemy, więc jeśli 50` to za mało to bierz inny model. W nocy oglądając filmy z odtwarzacza pomaga umieszczone z tyłu za telewizorem światło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jackcpl 0 Napisano 20 Marca 2016 tragedia;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach