wyciu 2 Posted December 18, 2006 Witam,mam takie dziwne info tzn.razem z kolegą tuptuś stwierdziliśmy że Cyfra coś miesza z sygnałem wizyjnym.Od kilku dni mamy poważny problem z oglądaniem na PC a tym bardziej zgrywaniem strumienia na HDD z Canal + Sport HD. Z satelity Astra odbieram programy w 1080i H.264 i mam wszystko ok,płynna jazda a od około tygodnia C+HD jest nie do oglądania mimo że jest w 720p. Używam dwa programy do karty DVB-S2 tzn. DVB Viever i DVB Dream.Pierwszy z nich daje mi idealny płynny obraz ale pozwala na zgrywanie do pliku TS tylko jednej ścieżki audio a drugi ma dużo większe możliwości bo zgrywa dosłownie wszystko do TS ,wszystkie ścieżki audio jakie są w strumieniu,napisy pod postacią telegazety i w formacie DVB Sub,ogólnie wszystko , ale co z tego jak jest wielka zwiecha na tym programie. Przeinstalowanie systemu nic nie pomaga a jak ustawie kożystanie z kodeka od Power DVD 7 to mam wielką pikseloze na tym programie a zaś na Core AVC jest dużo lepiej ale oprucz płynności.Prosze o jakieś wskazówki,pomoc i wasze opinie ,może razem coś zdziałamy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
andsie1 27 Posted December 19, 2006 Witam! Wyciu, dobrze Cię ponownie widzieć na forum, Czy to Twój comeback? Natomiast ja na obu programach mam zacięcia lub brak sygnału i nie wiem co jest tego przyczyną mimo, ze procek jest obciążony w 40%. Pozdrawiam Andrzej S. Quote Share this post Link to post Share on other sites