bud-market 0 Posted December 18, 2006 (edited) Witam Posiadam lcd full hd , humaxa 2000, oraz moduł aston 2.17,, czy po podłączeniu nagrywarki z dyskiem filmy nagrają się w jakości hd ? czy w normalnej jakości ? Nagrywarke podłacza się do lcd przez hdmi, czy do tunera? Jaką nagrywarke polecacie? Edited December 18, 2006 by bud-market Quote Share this post Link to post Share on other sites
Amix 0 Posted December 18, 2006 W hd nie da rady. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bereto 0 Posted January 8, 2007 Witam Mam pytanie,posiadam nagrywarkę dvd pionieera dlaczego nie mozna nagrać materiału w HD np; z telewizji "N" lub z CYFRY+ przez kabel HDMI i Component.Czy są jakies zabezpieczenia ??? Czy co? Nierozumiem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sim26 0 Posted January 8, 2007 [quote name='bereto' post='33736' date='08.01.2007, 22:30 ']Witam Mam pytanie,posiadam nagrywarkę dvd pionieera dlaczego nie mozna nagrać materiału w HD np; z telewizji "N" lub z CYFRY+ przez kabel HDMI i Component.Czy są jakies zabezpieczenia ??? Czy co? Nierozumiem[/quote] ------------------------------------------------ Cześć. O ilie wiem, to w telewizorach złącze HDMI ma mieć moduł kryptograficzny identyfikujący urządzenie jako telewizor a nie np nagrywarka. Wśród wielu informacji jakie są wymieniane pomiędzy urządzeniami po HDMI jest np. negocjacja max. rozdzielczości jaką może urządzenie odebrać oraz oczywiście typ terminala. Na razie, bez zhakowania modułu nie da się skierować strumienia HD do nagrywarki. Jak znam życie to może już to jest możliwe w przypadku tunerów wewnętrznych do komputera. Jeśli nie wiadomo o co chodzi to znaczy, że chodzi o pieniądze. Twórcy programów w HD pozwalają ci wyłącznie popatrzeć na to co nadają na żywo. Żeby to nagrać, to już musisz zabulić kasę ekstra. "Shit happens" - jak powiedział Forrest Gump Pozdrawiam Sim26 Quote Share this post Link to post Share on other sites