darkkainn 9 Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, piszę do was jako do specjalistów w dziedzinie. Przejrzałem forum na wszystkie możliwe sposoby i mam pewną zagwostkę. Wiem, że na forum jest jeden podobny temat do tego ale dawno temu upadł i nikt się tam nie wypowiada. Chodzi mi dokładnie o porównanie dwóch TV (odległość od TV = max 3m) a) 55x8005c (4K, 60hz) b ) 55w805c (full HD, 120hz) Za modelem 55x8005c przemawia: a) obsługa 4K b )z najnowszą aktualizacją jak wyczytałem obsługa HDR c) lepsze/dłuższe wsparcie aktualizacji ? d) lepszy procesor - X1 Za modelem 55w805c przemawia: a) matryca 120hz b )bardziej smukła obudowa Od razu dodam, że zależy mi głównie na jakości obrazu, czerni i paletą kolorów. TV będzie głównie wykorzystywany do oglądania filmów Full HD/Bluray/potencjalnie 4K oraz do oglądania telewizji NC+. Mecze (tutaj nawiązanie do odświeżania) będą oglądane rzadziej, gdyż w domu będzie również Samsung z Serii F8000 z matrycą 240hz.Czy matryca 60hz jest wystarczająca do filmów w wysokiej rozdzielczości. Od razu mówię, że model 55x8505c wykracza ponad mój budżet pln. z góry dzięki za cenne uwagi. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez darkkainn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
razahell 7 Napisano 19 Stycznia 2016 Ja osobiscie nie bral bym budzetowego TV 4K ale to tylko moja opinia... Z odleglosci 3m podejzewam ze FHD 55" seria w805 (09) lub w755 bedzie lepszym wyborem .. Jesli nie bedziesz uzywal 3D i twintuneraHD to nawet bym zredukowal koszt zakupu TV do modelu 55" w755c... I jak juz 4K to jednak zainwestowac w lepszy TV... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach