Skocz do zawartości
darkkainn

Dylemat: 55x8005c vs 55w855c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

piszę do was jako do specjalistów w dziedzinie. Przejrzałem forum na wszystkie możliwe sposoby i mam pewną zagwostkę. Wiem, że na forum jest jeden podobny temat do tego ale dawno temu upadł i nikt się tam nie wypowiada.

Chodzi mi dokładnie o porównanie dwóch TV (odległość od TV = max 3m)

a) 55x8005c (4K, 60hz)

b ) 55w805c (full HD, 120hz)

Za modelem 55x8005c przemawia:

a) obsługa 4K

b )z najnowszą aktualizacją jak wyczytałem obsługa HDR

c) lepsze/dłuższe wsparcie aktualizacji ?

d) lepszy procesor - X1

Za modelem 55w805c przemawia:

a) matryca 120hz

b )bardziej smukła obudowa

Od razu dodam, że zależy mi głównie na jakości obrazu, czerni i paletą kolorów. TV będzie głównie wykorzystywany do oglądania filmów Full HD/Bluray/potencjalnie 4K oraz do oglądania telewizji NC+.

Mecze (tutaj nawiązanie do odświeżania) będą oglądane rzadziej, gdyż w domu będzie również Samsung z Serii F8000 z matrycą 240hz.
Czy matryca 60hz jest wystarczająca do filmów w wysokiej rozdzielczości.

Od razu mówię, że model 55x8505c wykracza ponad mój budżet pln.

z góry dzięki za cenne uwagi.

Edytowane przez darkkainn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie nie bral bym budzetowego TV 4K ale to tylko moja opinia... Z odleglosci 3m podejzewam ze FHD 55" seria w805 (09) lub w755 bedzie lepszym wyborem

.. Jesli nie bedziesz uzywal 3D i twintuneraHD to nawet bym zredukowal koszt zakupu TV do modelu 55" w755c... I jak juz 4K to jednak zainwestowac w lepszy TV...

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi